Horner wil Verstappen bedanken: 'Daardoor staan we als team op eerste startrij' Formule 1
Formule 1

Horner wil Verstappen bedanken: 'Daardoor staan we als team op eerste startrij'

Horner wil Verstappen bedanken: 'Daardoor staan we als team op eerste startrij'

Christian Horner is goed te spreken over de hulp die Max Verstappen heeft geboden aan Sergio Pérez tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Doordat de Nederlander een slipstream gaf in de laatste run van Pérez, kon de Mexicaan een belangrijke tweede startplek veiligstellen.

'Het was een geweldige kwalificatie', begint Horner in een persbericht van Red Bull. 'Het is voor het eerst in vier jaar tijd dat we met beide auto's op de eerste startrij staan. We zijn dan ook enorm blij met die prestatie, want het geeft ons de kans om ons meest succesvolle seizoen op de best mogelijke manier af te sluiten.'

Horner looft Verstappen om zijn hulp

Daarnaast lukte het Verstappen om zijn twintigste poleposition van zijn carrière veilig te stellen. 'Dat deed hij met een voorbeeldige laatste ronde', aldus Horner. 'Ook gaf hij Pérez een slipstream in de tweede sector om hem te helpen de tweede startplaats veilig te stellen, waardoor we als team op de eerste startrij staan.'

'We hadden ons geen betere zaterdag kunnen wensen, maar er is nog veel te doen', gaat Horner verder. 'Nu moeten we ons erop concentreren om dit in de race om te zetten in het best mogelijke resultaat, zodat Pérez de tweede plaats in het rijderskampioenschap kan bemachtigen', besluit Horner.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws