Hamilton trekt conclusies na rampzalig weekend: 'Zij waren een seconde sneller dan wij' Formule 1
Formule 1

Hamilton trekt conclusies na rampzalig weekend: 'Zij waren een seconde sneller dan wij'

Hamilton trekt conclusies na rampzalig weekend: 'Zij waren een seconde sneller dan wij'

Lewis Hamilton kwam relaxed over nadat zijn motor het begaf tijdens de Grand Prix van Australië. De zevenvoudig wereldkampioen moest zijn auto nog voor de helft van de race terugrijden naar de pitstraat. Hamilton gaf aan dat hij er niet echt wat aan kon doen, en dus haalt hij zijn schouders op als Viaplay hem vraagt naar wat hem nu staat te wachten.

Hamilton maakte geen denderend weekend mee nadat hij op zaterdag op P11 kwalificeerde en het hem niet lukte om door te gaan naar Q3. De Brit kwam op donderdag nog positief over toen hij aankwam in Australië, ondanks zijn kritiek op de auto in Jeddah. Zijn positiviteit was na de kwalificatie ver te zoeken, maar na de race kwam de 39-jarige haast onverschillig over. 'De motor viel stil. Het gebeurde gewoon uit het niets. De achterstand op Red Bull is echt enorm. Ik denk dat ze een seconde sneller zijn dan wij', vat Hamilton het rampweekend samen bij Sky Sports.

'De manier waarop Pérez op het rechte stuk wegreed, hoewel hij op nieuwe banden zat, is gewoon net zo als vorig jaar', zegt de Brit. Het is voor Hamilton met name frustrerend omdat het Mercedes belet in het boeken van progressie. 'Maar dit soort dingen gebeuren', haalt Hamilton zijn schouders op. 'We zagen er niet verschrikkelijk uit in de snelle bochten. We waren langzaam in de langzamere bochten, terwijl dat eerder andersom was. Het was echt een worsteling dit weekend', zucht Hamilton. Doordat George Russell crashte in de laatste ronde pakte Mercedes geen punten in Melbourne.

Tekst gaat verder onder de foto.

lewis hamilton gpaustralie mercedes
Een weekend voor Hamilton om te vergeten. (Foto: Mercedes AMG F1)

Hamilton niet van zijn stuk gebracht: 'Ik ben niet gestresst'

Hamilton lijkt niet heet of koud te worden van zijn uitvalbeurt. Hij gaf eerder al aan dat het duidelijk is dat Red Bull een gigantische voorsprong heeft en dat de titel er dit jaar niet inzit voor hem of Mercedes. 'Ik ben echt heel erg gelukkig geweest met Mercedes. We hebben zo lang geweldige motoren gehad. Ongelooflijke betrouwbaarheid door de jaren heen en ik heb zeer, zeer weinig technische uitvalbeurten betreffende de motor gehad', looft Mercedes. '

Dus dit is niet geweldig, maar het is wat het is. We moeten gewoon blijven werken en hopen dat de dingen verbeteren. Ik denk dat dit een van die momenten is waarop je gewoon los moet laten.' De Brit heeft als doel om hard te blijven werken in de weken die er tussen Australië en Japan zitten. 'Ik ben niet gestresst, ik ga gewoon trainen. Ik werk eraan om fit en gezond te blijven en klaar te zijn voor het moment waarop we de auto fixen. Ik heb hoop.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws