Alonso ging op de rem voorafgaand aan megaklapper Russell: 'Dat verraste me' Formule 1
Formule 1

Alonso ging op de rem voorafgaand aan megaklapper Russell: 'Dat verraste me'

Alonso ging op de rem voorafgaand aan megaklapper Russell: 'Dat verraste me'

George Russell crashte hard in de slotfase van de Grand Prix van Australië toen hij op jacht was naar Fernando Alonso. De Brit geeft aan nogal verrast te zijn door Alonso en de manier waarop hij remde en weer gas gaf. Russell wil hem nergens van beschuldigen maar het was wel apart wat er gebeurde. De coureurs moesten zich na afloop dan ook melden bij de stewards.

Russell liep in op Alonso in zijn jacht op P6, maar in de laatste ronde van de race verloor hij de controle over zijn bolide in de snelle combinatie van bochten zes en zeven. Nadat hij de bandenmuur had geraakt, kaatste de Mercedes zijwaarts over het grindbed en werd hij op zijn kant gekanteld door zijn eigen wielen toen hij tot stilstand kwam. Naderhand zei Alonso tegenover Sky Sports F1 dat hij vooruitkeek en niet achteruit, en dat hij een probleem had met de batterij waardoor hij alleen maar kwalificatierondes moest rijden.

Russell vond het interessant om dit te horen, maar beschuldigde Alonso nergens van. 'Mijn kijk erop is dat ik de controle verloor en dat dat mijn fout, is maar ik zat een halve seconde achter Fernando, honderd meter voor de bocht, en plotseling kwam hij extreem snel op mij af, ik zat meteen in zijn versnellingsbak', zei de Brit. 'Ik weet niet of hij een probleem had of niet, dus dat is een beetje vreemd in zo'n situatie. Ik was een beetje verrast door hem. Het is duidelijk dat hij honderd meter voor de bocht remde en vervolgens weer op het gas ging en de bocht normaal nam, dat zagen we in de data. Ik beschuldig hem niet totdat we verder hebben gekeken.'

'Interessants dat we bij de stewards moeten komen'

Al met al kwam het moment voor Russell erg onverwacht. Het was wel een enge crash, aangezien de auto werd gekanteld en er op dat moment nog werd geracet. Russell riep op dat er een rode vlag moest komen, maar die kwam er niet. De Brit kwam uiteindelijk ongeschonden uit de auto. 'Ik had het gewoon niet verwacht, het verraste me. Het is interessant dat we bij de stewards zijn opgeroepen, ik ben benieuwd naar wat ze te zeggen hebben', aldus Russell. Beide heren zijn al bij de stewards geweest en daar hebben ze vermoedelijk een uur gezeten. De uitslag ervan is nog niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws