Piastri baalt na teamorders en gemist podium in thuisrace, maar: 'Volkomen eerlijke beslissing' Formule 1
Formule 1

Piastri baalt na teamorders en gemist podium in thuisrace, maar: 'Volkomen eerlijke beslissing'

Piastri baalt na teamorders en gemist podium in thuisrace, maar: 'Volkomen eerlijke beslissing'

P4 voor Oscar Piastri in zijn thuisrace. Ook de McLaren-coureur kon 'de Australische vloek' van Melbourne niet verbreken door op het podium te eindigen. Piastri leek nochtans op weg naar een top drie-finish op het Albert Park Street Circuit, maar kreeg halfweg de race teamorders om zijn teamgenoot Lando Norris voor te laten. Een beslissing die de 22-jarige Australiër kon begrijpen.

'Het was volkomen eerlijk', zei Piastri na afloop tegenover de internationale media. 'Norris kwalificeerde voor mij, deed een latere eerste pitstop en was sneller op dat moment tijdens de race.' Daardoor kreeg de Australiër de boodschap van McLaren om Norris, die op nieuwere banden zat en gewoonweg sneller was, voor te laten. 'Natuurlijk had ik graag derde geëindigd in mijn thuisrace, maar het team nam de juiste beslissing. Ik probeerde Charles Leclerc te volgen en Lando stond op het punt ons beiden in te halen. Ik hoopte erop dat hij mij voorbij zou gaan en Leclerc zou oprollen.'

Piastri mag dan niet 'de vloek' van Melbourne verbroken hebben - nog nooit finishte er een Australiër op het podium van hun thuis Grand Prix - de 22-jarige schreef wel geschiedenis met zijn vierde plaats. Hij evenaarde namelijk het beste resultaat van een Aussie ooit op het Albert Park Street Circuit. Iets wat enkel Danie Ricciardo en Mark Webber hem voordeden. En dus was Piastri een tevreden man na de geblokte vlag.

'Gat naar Ferrari is kleiner geworden'

'Het was een sterk weekend voor mij. Ik maakte wel enkele foutjes op cruciale momenten. Dat was frustrerend', aldus Piastri, refererend naar het moment waarop hij zijn banden blokkeerde net voor zijn laatste pitstop en zo kostbare seconden verloor in de jacht op een podiumplaats. 'Maar het was een solide resultaat. Ik denk niet dat ik overmoedig werd. Ik wist dat de kans op een top drie-finish reëel was, en als ik snel genoeg had geweest tijdens het midden van de race had dat kunnen gebeuren. Ook voor het team was het een geslaagd weekend. We zijn blij dat het gat met Ferrari een stuk kleiner is geworden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws