Hamilton: 'Verstappen is in topvorm' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Verstappen is in topvorm'

Hamilton: 'Verstappen is in topvorm'

Lewis Hamilton heeft na de Grand Prix van Bahrein aangegeven dat Mercedes vreesde een gigantische achterstand naar Red Bull Racing te hebben na het testweekend. Wegens balansproblemen wist de Duitse renstal totaal geen indruk te maken gedurende de drie testdagen, waarna men verwachtte dat de afstand naar poleposition bijna het dubbele was van wat deze bedroeg op Bahrain International Circuit.

'Dit was een geweldig evenement en het is een fantastische start voor ons geweest', liet de zevenvoudig wereldkampioen weten tijdens de persconferentie na afloop van de Grand Prix. 'Tijdens het testweekend dachten we dat we zes tot acht tienden achter Red Bull zouden zitten, dus het werk dat sindsdien gedaan is, heeft wel degelijk zijn vruchten afgeworpen. Ik ben dan ook zeer trots op iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft.' Het daadwerkelijke gat bleek uiteindelijk iets minder dan vier tienden.

Hamilton wist in de slotfase van de Grand Prix Max Verstappen van zich af te slaan om uiteindelijk een overwinning op zijn naam te zetten die lang niet zo vanzelfsprekend was. Dit was overigens de eerste keer in vier jaar dat de Brit de seizoenopener wist te winnen, best een bijzondere statistiek voor een coureur die al die jaren wel de titel wist te winnen. Hamilton: 'Wow, daar heb ik nog niet eens bij stilgestaan.'

Hamilton waakt voor Verstappen

De eerste Grand Prix van het jaar toonde aan dat Mercedes en Red Bull dit jaar heel dicht bij elkaar liggen. Dit vergroot voor Hamilton de uitdaging alleen maar en hij verwelkomt de concurrentie van Verstappen met open armen: 'Ik denk dat Verstappen momenteel in topvorm is. Het gaat heel veel van ons vergen om te blijven presteren zoals we hier gedaan hebben. Maar we houden van de uitdaging, ik houd van de uitdaging en houd van wat ik doe.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws