Hamilton werd verrast door DNF: 'Het ging opeens, ik zag het niet aankomen’ Formule 1
Formule 1

Hamilton werd verrast door DNF: 'Het ging opeens, ik zag het niet aankomen’

Hamilton werd verrast door DNF: 'Het ging opeens, ik zag het niet aankomen’

De Grand Prix van Australië was desastreus voor het team van Mercedes. Lewis Hamilton viel al relatief vroeg uit vanwege een probleem met de power unit en aan het einde van de race viel ook George Russell uit nadat hij de muur raakte. Hamilton lijkt er echter niet al te veel mee te zitten in het interview met Formula1.com na de race.

Met twee bolides die uitvallen haalt Mercedes nul punten binnen in Australië. Aston Martin haalde wel met beide auto’s punten na de P6 van Fernando Alonso en de P7 van Lance Stroll en daarmee gaat het team de Duitse renstal voorbij in het constructeurskampioenschap. Al met al een dag om te vergeten voor het team onder leiding van teambaas Toto Wolff.

Probleem met power unit kwam uit het niets

Hamilton, die volgend jaar het stoeltje van racewinnaar Carlos Sainz krijgt, lijkt er nog vrij rustig onder tijdens zijn interview. Het probleem dat het einde van zijn race betekende in ronde 17 kwam als een verrassing. ‘Het ging opeens, ik zag het niet aankomen’, zegt Hamilton als hem gevraagd of het frustrerend is te voelen dat de auto problemen kreeg.

‘Het is zeker frustrerend’, vervolgt hij. ‘Het was zo vroeg in de race, ik hoopte nog verder naar voren te kunnen komen met een andere strategie’, geeft de zevenvoudig wereldkampioen toe. Door een tegenvallende kwalificatie startte Hamilton buiten de top tien, maar de Brit geeft dus aan dat hij denkt dat er zeker punten in hadden gezeten voor hem. Zeker na het uitvallen van Max Verstappen leken punten een zekerheid. Hamilton is gefrustreerd, maar realiseert zich ook dat boos zijn weinig zin heeft. ‘Dit soort dingen gebeuren’, vertelt hij.

Raceweekend in Australië was een strijd

De race begon toch enigszins moeizaam voor Hamilton, maar dat was niets nieuws. ‘Het is niets wat nog niet eerder gebeurd is’, geeft hij koeltjes aan. ‘We zagen er niet vreselijk uit in de snelle bochten, maar we waren wat minder in de langzame.’ In Saoedi-Arabië was dit juist het tegenovergestelde, waardoor Hamilton met de W15 voor een klein mysterie staat. ‘Het was echt een strijd dit weekend’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws