Hamilton ziet positieve en negatieve kant aan tweedaagse GP-weekenden Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet positieve en negatieve kant aan tweedaagse GP-weekenden

Hamilton ziet positieve en negatieve kant aan tweedaagse GP-weekenden

Lewis Hamilton is er nog niet over uit of het juist meer positief of negatief is als de Formule 1 zou overstappen naar tweedaagse Grand Prix-weekenden. Zo ziet hij zeker een positieve kant, maar is de negatieve kant ervan alles behalve afwezig. In gesprek met Autosport bekijkt de Engelsman de argumenten voor en tegen een tweedaags evenement.

Vorig jaar experimenteerde de Formule 1 met tweedaagse raceweekenden. In eerste instantie zou er alleen in Imola worden gekeken of het zou werken. Door een verregende vrijdag werd de Grand Prix van de Eifel op de Nürburgring uiteindelijk ook een tweedaags evenement. Kersverse Formule 1-CEO Stefano Domenicali zei al eerder dat er in de toekomst geen tweedaagse Grand Prix-weekenden zullen plaatsvinden.

Hamilton over positieve en negatieve kant aan nieuw format

Kijkend naar hoe die twee weekenden gegaan zijn, bekijkt Hamilton de positieve en negatieve kanten van zo'n soort evenement. Zo zou het positief zijn op het gebied van milieuvervuiling: 'Er zijn dan tweeëntwintig dagen minder waarop je twintig auto's hebt die over de baan gaan en de lucht lopen te vervuilen. Dat is beter voor de planeet, dus dat is een positief punt.'

Toch is er ook negatieve kant aan een nieuw soort format volgens de Mercedes-coureur: 'Ik denk dat het voor ons (de coureurs, red.) veel lastiger is en wordt. Normaliter heb je op de vrijdag twee trainingssessies en kan je tal aan wijzigingen doorvoeren aan je afstelling. Ook heb je tijd om terug te komen van een achterstand als je achterop bent geraakt. Als je op een zaterdag begint, heb je geen tijd. Je hebt alleen één sessie om er bovenop te komen en dat is het. Dat is zo lastig', aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws