Leclerc laats niets los over motorprobleem Ferrari: 'Maar het is nu opgelost' Formule 1
Formule 1

Leclerc laats niets los over motorprobleem Ferrari: 'Maar het is nu opgelost'

Leclerc laats niets los over motorprobleem Ferrari: 'Maar het is nu opgelost'

Charles Leclerc kan in Spanje met een gerust hart weer de strijd aanbinden met Red Bull Racing en McLaren, de Monegask heeft namelijk laten weten dat Ferrari de oorzaak van het motorprobleem dat de nummer twee van algemeen klassement in Canada parten speelde heeft achterhaald. Over wat het probleem precies was, laat Leclerc echter niets los.

Tot aan de Grand Prix op het Circuit Gilles Villeneuve was Leclerc de enige coureur die alle races in de top vier had weten af te sluiten, met als hoogtepunt zonder enige twijfel de zege voor eigen publiek in Monaco. Als kersverse racewinnaar arriveerde Leclerc vervolgens in Canada, maar dat zou een weekend worden om snel te vergeten. Op zaterdag werd de Monegask, evenals teamgenoot Carlos Sainz, al in Q2 uitgeschakeld, maar een dag later zouden de problemen alleen maar groter worden.

Leclerc kende aanvankelijk nog een goede start, die hem van P11 naar P9 bracht, maar al snel meldde hij een flink verlies aan vermogen op de rechte stukken. Omdat het circuit nog nat was, kon de 26-jarige zijn positie nog een flink aantal ronden verdedigen, maar naarmate de baan opdroogde zag hij Yuki Tsunoda en Alexander Albon zonder al te veel moeite aan zich voorbijkomen. Uiteindelijk zou hij er de brui aan geven en werd het rampweekend compleet.

Problemen opgelost

In Spanje kan Leclerc bevestigen dat de oorzaak inmiddels is achterhaald en dat het probleem is opgelost. Goed nieuws voor de Monegask, die met veel vertrouwen toeleeft naar komend weekend. 'We hebben een oplossing gevonden, maar ik ga niet vertellen wat het probleem precies was', zegt de Ferrari-coureur tegenover Formula1.com. 'Het was wel duidelijk dat we ontzettend veel tijd verloren op de rechte stukken, wat ons er uiteindelijk ook toe deed besluiten om op te geven. Het was aanvankelijk moeilijk te begrijpen, maar inmiddels weten we wat de oorzaak was en het is nu opgelost.'

Nu de problemen zijn verholpen, kijkt Leclerc met veel vertrouwen uit naar Barcelona, al zal het dit weekend vooral op zaterdag een stuk beter moeten. 'Sinds we het (motor)probleem opgelost hebben, hebben we vooral geprobeerd om het gebrek aan performance op de zaterdag aan te pakken. Ik denk dat we het in Canada opnieuw niet helemaal juist hebben gedaan en er zat waarschijnlijk meer in de auto. Daarom ben ik vol vertrouwen dat we het weer goed zullen doen in Barcelona', besluit Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws