Herbert ziet Verstappen uitblinken tussen generatiegenoten: 'Max heeft die wow-factor' Formule 1
Formule 1

Herbert ziet Verstappen uitblinken tussen generatiegenoten: 'Max heeft die wow-factor'

Herbert ziet Verstappen uitblinken tussen generatiegenoten: 'Max heeft die wow-factor'

Johnny Herbert heeft zich zeer lovend uitgelaten over Max Verstappen. De analist van Sky Sports vindt het een genot om naar de coureur van Red Bull Racing te kijken, aangezien de Nederlander net wat meer kan brengen dan de gemiddelde rijder. Herbert ziet daarnaast dat Verstappen een onderdeel is van een goede generatie van Formule 1-coureurs. Al weet de voormalig rijder zelf ook dat alle Formule 1-tijdperken goede coureurs heeft gekend.

De afgelopen jaren heeft veel jong talent een weg weten te vinden naar de Formule 1. Daar voegden de coureurs zich bij een illuster rijtje met coureurs die gezamenlijk al meerdere kampioenschappen op hun naam hadden staan. 'Dit is een zeer goede generatie Formule 1-coureurs, want het barst van jonge coureurs maar er zijn ook wat oudere rijders zoals Hamilton en Alonso', zegt Herbert bij Total-Motorsport. 'Ik was zelf 24 toen ik mijn debuut maakte. Dat was toen heel jong, maar nu is dat oud.'

'Max was de eerste van die jongeren die doorbrak', vervolgt de voormalig coureur. Verstappen maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor het team van Toro Rosso. Aankomend seizoen is alweer zijn negende jaar in de koningsklasse van de autosport. 'Hij maakt me nog steeds erg enthousiast als ik naar hem kijk. Er is een wow-factor bij Max. Bijzondere coureurs hebben dat extra's wat hen in staat stelt om wedstrijden te winnen, maar nog belangrijker, een wereldkampioenschap te winnen.'

Herbert: 'Moeilijk om tijdperken met elkaar te vergelijken'

Ondanks dat Herbert zeer lovend is over de huidige generatie coureurs, weet hij niet zeker of ze beter zijn dan de rijders van vroeger. Er is immers veel veranderd in de Formule 1. 'Het is moeilijk om de tijdperken met elkaar te vergelijken omdat ze allemaal heel, heel anders zijn. Het grote verschil met toen ik begon, is dat ze nu zoveel meer informatie hebben voordat ze in de auto stappen. Deze jongens hebben duizenden ronden gedaan voordat ze op een circuit zijn. Daarnaast zijn er nu 34 knoppen op het stuur in plaats van één', aldus Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws