Hill geeft F1-coureur belangrijk advies mee: 'Je kan niet ineens Max Verstappen worden' Formule 1
Formule 1

Hill geeft F1-coureur belangrijk advies mee: 'Je kan niet ineens Max Verstappen worden'

Hill geeft F1-coureur belangrijk advies mee: 'Je kan niet ineens Max Verstappen worden'

Voormalig wereldkampioen Damon Hill vindt dat Logan Sargeant zijn aanpak eens goed onder de loep moet nemen. Volgens de Brit staat de Williams-coureur onder druk en daarom probeert de teamgenoot van Alexander Albon te snel stappen te zetten. Niet iedereen is echter Max Verstappen, zo stelt de wereldkampioen van 1996.

Het debuutseizoen was Sargeant was er al één met meer dalen dan pieken, maar ook in de eerste races van 2024 lijkt de Amerikaan de weg naar voren nog niet te hebben gevonden. In Australië werd de coureur uit Fort Lauderdale nog geslachtofferd ten faveure van Albon, die in VT1 zijn chassis afschreef na een harde crash in bocht zes. Omdat Williams geen reservechassis had, werd besloten om Albon het chassis van Sargeant te geven.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Japan liet Williams weten opnieuw geen reservechassis bij zich te hebben en dus was het voor beide coureurs om geen gekke dingen te doen in de oefensessies. Die boodschap was bij Sargeant echter niet aangekomen, want in de eerste sessie ging de Amerikaan er op een ongebruikelijk punt hard vanaf. Zijn chassis overleefde de impact, maar de schade aan de FW46 was dusdanig groot dat Sargeant niet aan VT2 deel kon nemen.

'Je kan niet ineens Verstappen worden'

Volgens Hill moet deze crash Sargeant, maar ook Williams, aan het denken zetten. 'Ik denk dat zijn crash op Suzuka een teken was dat hij het gevoel had dat hij zo snel mogelijk iets briljants moest doen', begint de Brit in de F1 Nation-podcast. 'Je mogelijkheden als coureur zijn echter beperkt. Er zijn dingen waar je invloed op kunt uitoefenen en er zijn dingen waar je geen invloed op kunt uitoefenen. Je moet je concentreren op de dingen die je zelf kan veranderen', vindt de voormalig wereldkampioen.

Hill heeft tot slot nog wat advies voor Sargeant. 'Nu is het heel belangrijk dat Logan (Sargeant, red.) niet in paniek raakt, maar het hoofd koel houdt. Je moet binnen je mogelijkheden blijven. Je kan niet ineens Max Verstappen worden. Je moet je eigen grenzen kennen', drukt Hill Sargeant op het hart. 'Hij moet gewoon proberen goed werk te leveren en de rest negeren. Het zou nu verstandig zijn om het stap voor stap te doen. Training na training, ronde na ronde, bijna bocht na bocht. Begin dus klein, breng de elementen rustig samen, behaal een goede rondetijd en bouw een basis van vertrouwen voor jezelf', aldus Hill, die stelt dat het verkleinen van het gat naar Albon zijn belangrijkste doel zou moeten zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws