Hill wijst reden voor vertrek van Verstappen aan: 'Als hij denkt dat Red Bull haar voordeel verliest' Max Verstappen
Max Verstappen

Hill wijst reden voor vertrek van Verstappen aan: 'Als hij denkt dat Red Bull haar voordeel verliest'

Hill wijst reden voor vertrek van Verstappen aan: 'Als hij denkt dat Red Bull haar voordeel verliest'

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Damon Hill denkt dat Max Verstappen alleen vertrekt bij Red Bull Racing als hij twijfelt aan het project van 2026 en daarna. De vooruitzichten bij de concurrentie zullen belangrijk zijn voor de drievoudig wereldkampioen, vermoedt Hill. Hij ziet Verstappen alleen vertrekken als hij denkt dat de Oostenrijkse renstal haar voordeel zal verliezen.

Het mogelijke vertrek van Verstappen naar een ander team is nog steeds een hot topic in de paddock, ondanks dat de Nederlander zelf meerdere keren heeft laten weten dat hij momenteel geen reden heeft om ergens anders een kijkje te nemen. Achter de schermen is er het een en het ander gaande bij Red Bull, en dat zou volgens velen een reden kunnen zijn waarom de Nederlander praat met Mercedes en een aantal andere teams. Een belangrijk onderwerp bij alle contractgesprekken zijn de aankomende technische reglementen, die vanaf 2026 over de kop gaan.

Oud-coureur Robert Doornbos liet onlangs optekenen dat hij geen vertrouwen heeft in het project van Ford, die vanaf 2026 met Red Bull in zee gaat. Naar zijn idee gaat Mercedes vanaf dat jaar weer dominant worden, omdat ze een fabrieksteam is. 'Als Verstappen twijfels heeft over de progressie van het project, dan zou hij misschien naar Mercedes kunnen kijken', legt Hill uit in de F1 Nation-podcast. 'Mercedes heeft misschien wat meer vertrouwen in de nieuwe reglementen. De vooruitzichten bij de concurrenten van Red Bull zullen een belangrijke rol spelen in de besluitvorming van Verstappen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen redbullracing gpjapan zege
Wat er ook gebeurt, Verstappen lijkt de touwtjes in handen te hebben. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Hill ziet het 2026-reglement een hoofdrol spelen

Velen denken dat Red Bull nog twee jaar dominant is, en dat de nieuwe technische reglementen ervoor zullen zorgen dat een ander team dominant wordt. 'Het geheim zit hem in de nieuwe motorreglementen', zegt de wereldkampioen van 1996. 'Dan heb je de Red Bull Powertrains: hebben ze het moeilijk op dit moment? Is er iets moeilijker dan verwacht en wat zijn de toekomstperspectieven van Max bij Red Bull?' vraagt Hill zich af. 'De enige reden waarom hij zou vertrekken bij Red Bull, is als hij denkt dat ze hun voordeel zullen verliezen.'

Hill denkt dus niet, zoals vele anderen, dat de chaos achter de schermen bij de Oostenrijkse renstal een reden is om te vertrekken. Het operationele gedeelte van het team staat als een huis, en Verstappen gaf iedereen dan ook een compliment dat ze zich nog steeds erg goed focussen op hun taak. Red Bull heeft drie van de vier races tot nu toe gewonnen. De zege in Australië ging naar Ferrari, toen kampte Verstappen met een technisch probleem. De eerstvolgende race is in China, waar de coureurs voor het eerst met de auto's van het 2022-reglement zullen rijden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws