Ricciardo over kritiek Marko: 'Ik weet wat hij wil en ik wil precies hetzelfde' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over kritiek Marko: 'Ik weet wat hij wil en ik wil precies hetzelfde'

Ricciardo over kritiek Marko: 'Ik weet wat hij wil en ik wil precies hetzelfde'

Daniel Ricciardo beleeft tot dusver een moeilijk seizoen, maar de coureur van Visa Cash App RB zegt zich geen zorgen te maken over de toekomst. Volgens de Australiër ziet de situatie er slechter uit dan deze in werkelijkheid is. Red Bull-adviseur Helmut Marko zou de druk achter de schermen echter flink opvoeren, maar dat valt volgens Ricciardo allemaal wel mee.

In de eerste races van 2024 heeft Ricciardo geen antwoord op het tempo van zijn jongere teamgenoot Yuki Tsunoda. Waar de Japanner de afgelopen drie Grands Prix op zaterdag tot Q3 wist door te dringen, daar lukte dat de 34-jarige uit Perth nog niet één keer. Echter worden op zondag pas de punten verdeeld, maar ook in de races weet Tsunoda een stuk meer uit de VCARB 01 te halen dan zijn teamgenoot. In Australië en in Japan leidde dit zelfs tot punten, waardoor de Japanner nu zeven punten heeft en Ricciardo nog altijd op nul staat.

Ricciardo maakte de afgelopen raceweekenden een aangeslagen indruk en zijn positie bij het zusterteam staat op de tocht, zeker omdat het team met Liam Lawson een prima vervanger voor de Australiër in huis heeft. De achtvoudig Grand Prix-winnaar is echter optimistisch en stelt dat hij er beter voorstaat dan men denkt. 'Oké, het is in de eerste drie races nog niet echt gelukt, maar ik weet dat ik niets hoef te veranderen. Het zal komen', zegt Ricciardo tegen Motorsportweek.

'Het gaat vooral om kleine dingetjes en ik denk dat ik misschien nog één weekend verwijderd ben van het moment dat alles samenvalt', vervolgt Ricciardo, die daarna een voorbeeld geeft. 'In Melbourne was ik natuurlijk waarschijnlijk teleurgesteld over het weekend, over het niet behalen van punten en over de kwalificatie. Maar toen we de race analyseerden, was het niet zo erg als het leek. We hadden een goed racetempo en er zijn een aantal goede dingen die we meenemen, we moeten nu gewoon alles samenbrengen. En dat zal ik doen!', aldus een gemotiveerde Ricciardo.

Kritiek Marko

Red Bull-adviseur Marko heeft zich in de voorbije al kritisch uitgelaten over de tegenvallende optredens van de Australiër, die hoopte Sergio Pérez in 2025 te kunnen vervangen bij Red Bull. Ricciardo laat desgevraagd echter weten dat de Oostenrijker de druk achter de schermen niet opvoert. 'Maar ik weet wat hij (Marko, red.) verwacht en ik wil precies hetzelfde', benadrukt de 34-jarige.

'Ik weet dat er 24 races zijn en als ik nu twee goede races heb, dan zijn de slechte wedstrijden zo weer vergeten', weet de voormalig teamgenoot van Max Verstappen. 'Maar elke race is er één en drie races zonder resultaat is niet wat hij wil en het is ook niet wat het team graag ziet. Natuurlijk willen we allemaal resultaten halen, maar die komen er niet door suggesties, advies of iets anders van iemand. Dus we blijven gewoon op onze koers en ik weet dat het zal komen. Helaas is het nog niet zover, maar ik heb er absoluut vertrouwen in dat dat wel zal gebeuren', besluit Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws