Hoe laat begint de Grand Prix van Canada 2024? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Canada 2024?

Hoe laat begint de Grand Prix van Canada 2024?

Na een chaotische vrijdag, en droge zaterdagochtend en een spannende kwalificatie is het tijd voor het laatste onderdeel op het programma in Canada: de Grand Prix zelf. George Russell mag de race op het Circuit Gilles Villeneuve aanvangen vanaf P1 en zal dat doen om 20:00u Nederlandse tijd. Max Verstappen zal aansluiten op P2 om de eerste startrij compleet te maken.

Het werd tijdens de kwalificatie behoorlijk spannend, want vanuit de derde vrije training was al te merken dat Mercedes ook erg snel zou zijn. Russell en teamgenoot Lewis Hamilton leken zich goed te voelen op het Canadese asfalt, ondanks dat ze de dag ervoor vanwege de weersomstandigheden amper hebben kunnen rijden. Verstappen zat er ook goed bij, terwijl na Monaco juist werd gedacht dat het de RB20 niet zo makkelijk af zou gaan in Canada.

De kerbs en hobbels spelen in Montreal namelijk ook een grote rol, en dus werd gedacht dat Red Bull niet op de eerste startrij zou starten. Dat komt deels door de tegenvallende prestaties van Ferrari, die buiten de top tien kwalificeerden. Voorafgaand aan de kwalificatie verklaarde Charles Leclerc nog dat de Italiaanse renstal competitief leek in alle omstandigheden, maar dat zag de kijker niet terug tijdens Q2. Het leek niet helemaal goed te lukken toen het iets warmer werd en de zon begon te schijnen.

Racepace een vraagteken

Mercedes blonk uit betreffende de kwalificatiepace, maar de racepace is allemaal een beetje koffiedik kijken. Pas in de derde vrije training konden de teams echt aan wat longruns werken, aangezien de trainingen op vrijdag deels in het water vielen en vroegtijdig beëindigd werden. De Duitse renstal lijkt een goede basis qua set-up te hebben, net als Red Bull. Verstappen hoeft, zoals het lijkt, niet op hulp van teamgenoot Sergio Pérez te rekenen, de Mexicaan start namelijk vanaf P16.

Voor hem is het te hopen dat de RB20 een goede racepace heeft, zodat hij snel naar voren kan werken. Dan moet hij een startcrash zoals die in Monaco wel zien te voorkomen. Het stuk naar de eerste bocht is niet bijzonder lang. Het lijkt erop dat Pérez de auto heelhuids over de finish moet zien te krijgen, en hopelijk met wat punten. Daarvoor moet hij wel Leclerc en Carlos Sainz voorbij, die starten vanaf P11 en P12.

Kans op regen blijft aanwezig

Het weer kan wederom een rol gaan spelen op zondag. Voorafgaand aan de race wordt er sowieso regen voorspeld, terwijl het na de start droog moet blijven. Dat betekent in ieder geval dat de race mogelijk begint op een natte baan, wat genoeg kansen op spektakel kan bieden. Na 15:00u lokale tijd is het vermoedelijk droog, maar in Montreal valt er vaker een verrassingsbuitje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws