Mercedes in de wolken na pole Russell: 'Het is echt bemoedigend' Formule 1
Formule 1

Mercedes in de wolken na pole Russell: 'Het is echt bemoedigend'

Mercedes in de wolken na pole Russell: 'Het is echt bemoedigend'

Andrew Shovlin, technisch directeur bij Mercedes, kijkt met een goed gevoel terug op de zaterdag in Canada. George Russell wist met exact dezelfde rondetijd als Max Verstappen de polepositie te pakken, en mag voor de tweede keer in zijn F1-carrière vanaf P1 aan de race beginnen. Shovlin ziet Russells resultaat als een beloning voor het hele Mercedes-team, maar baalt ervan dat Lewis Hamilton niet hoger kon eindigen.

Russell pakte voor de tweede keer in zijn Formule 1-carrière de polepositie, doordat hij tijdens zijn eerste vliegende ronde in Q3 de snelste tijd wist te rijden. Verstappen wist precies dezelfde tijd neer te zetten, maar deed dit pas later in de sessie, waardoor de Mercedes-coureur er met de pole vandoor ging. 'Het is geweldig om poleposition te pakken', is Shovlin dan ook blij, in het officiële persbericht.

De technisch directeur vindt het vooral fijn dat het Duitse team weer wat zelfvertrouwen kan putten uit Russells resultaat. 'Het is echt bemoedigend voor het hele team, dat de afgelopen maanden zo hard heeft gewerkt om de auto te verbeteren. We hebben nog steeds werk te doen, maar het is geweldig om te zien dat de ongelofelijke inspanningen die iedereen heeft geleverd om verbeteringen aan te brengen, ons allemaal in de goede richting helpen.'

De zaterdag in Montréal was echter niet alleen maar euforisch voor het Duitse team, want het resultaat van Hamilton, P7, viel in vergelijking met de polepositie van zijn teamgenoot wat tegen. 'Het is jammer dat we Lewis niet hoger op de grid hebben gekregen, maar het is vooral teleurstellend voor hem omdat hij er het hele weekend zo sterk uitzag', lijkt Shovlin vooral de hand in eigen boezem te steken.

Snelheid Mercedes zag er goed uit

Hamilton reed uiteindelijk bijna drie tienden langzamer dan Russell tijdens zijn eerste vliegende ronde in Q3, en wist tijdens zijn tweede poging niet meer te verbeteren. 'George kon zijn laatste poging ook niet verbeteren, maar zijn eerste ronde was goed genoeg voor poleposition', legt Shovlin uit. 'Uiteraard is het doel (op zondag, red.) om George vooraan te houden. Lewis heeft ook een goede kans om voor een podiumplek te vechten, aangezien zijn snelheid er tijdens de lange run in VT3 zo sterk uitzag.'

Shovlin sluit niet uit dat het onvoorspelbare Canadese weer ook nog een rol van betekenis kan gaan spelen tijdens de race. 'Het weer kan ook een rol spelen, want het is nogal onvoorspelbaar en houdt ons scherp, maar we hebben er onder alle omstandigheden goed uitgezien, dus hopelijk zijn we goed voorbereid op wat er ook op ons pad komt', sluit de ingenieur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws