Hoe laat begint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Hoe laat begint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Na de vrije trainingen en de kwalificatie, staat alleen het hoofdmenu nog op het programma in Saoedi-Arabië: de Grand Prix zelf. Vanaf poleposition zal Max Verstappen jagen op zijn negende overwinning op rij, en zijn 56e Grand Prix-zege in totaal. Zoals zo vaak ontvangt de Nederlander gezelschap van Charles Leclerc op de eerste rij. De Monegask won al bijna twee jaar geen race meer.

De race wordt in Saoedi-Arabië onder het kunstlicht verreden. Om 20:00 uur lokale tijd zullen de startlampen doven, waarna Verstappen het veld aan zal voeren in een opwarmronde. In Nederland vindt deze start, vanwege het tijdsverschil van twee uur, plaats om 18:00 uur. Zo'n drie minuten na de start van de opwarmronde zoeken de coureurs hun startvak op het Jeddah Corniche Circuit weer op, om zich voor te bereiden op vijftig razendsnelle ronden.

De race behoort vanwege de hoge gemiddelde snelheid tot de snelste races op de kalender. De finish mag al voor 19:30 uur Nederlandse tijd verwacht worden, tenzij er sprake is van onderbrekingen, in de vorm van rode vlaggen of Safety Cars. Op het snelste stratencircuit ter wereld is dit een zeer goede mogelijkheid, en dan kan de finishvlag dus later op de avond gezwaaid gaan worden. In ieder geval weet de organisatie dat het evenement voor de start van de ramadan voorbij is: deze begint op zondag 10 maart, en dus werd het hele weekend een dag naar voren verschoven.

DRS-spelletjes verwacht

Verstappen zal vanaf poleposition proberen om aan de horizon te verdwijnen, en kan hierbij teren op zijn uitmuntende racesnelheid. Coureurs die betrokken raken in spannende duels zullen de DRS-zones en DRS-lijnen goed in de gaten houden. In 2021 speelden Lewis Hamilton en Verstappen al spelletjes rond deze DRS-lijnen, en in 2022 was dat ook het geval tussen Leclerc en Verstappen. Deze spelletjes kunnen mogelijk bijdragen aan gevaarlijke situaties, waar middenvelders en nieuwkomer Oliver Bearman van hopen te profiteren.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws