Ziggo-analisten lovend over Verstappen: 'Diepe buiging voor de manier waarop hij met alles omgaat' Opinie
Opinie

Ziggo-analisten lovend over Verstappen: 'Diepe buiging voor de manier waarop hij met alles omgaat'

Ziggo-analisten lovend over Verstappen: 'Diepe buiging voor de manier waarop hij met alles omgaat'

Jack Plooij heeft bijzonder veel ontzag voor Max Verstappen. De Nederlander greep vrijdagavond met groot vertoon van macht de poleposition voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië en lijkt zich weinig aan te trekken van al het gerommel op de achtergrond bij zijn team Red Bull Racing. Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo komen er daarentegen een stuk minder goed vanaf bij de analisten van Ziggo Sport.

De soap rondom Red Bull-teambaas Christian Horner kreeg vrijdag weer een nieuwe wending. Helmut Marko zou mogelijk een prominente rol hebben gespeeld in het lekken van de berichten over de Brit en er zou hem een schorsing boven het hoofd hangen. Het rommelt dus nog altijd binnen het Oostenrijkse team, maar het lijkt Verstappen allemaal ogenschijnlijk weinig te doen, getuige zijn prestaties op het circuit, zo vindt Plooij.

'Is het niet ongelooflijk knap?', vraagt Plooij zich in het Race Café hardop af. 'Wij winden ons erover op en hij blijft gewoon koel, trapt dat gaspedaal in en pakt weer die poleposition. Ik maak een diepe buiging voor die gozer. Echt ongelooflijk. Hij is natuurlijk al een megatalent en hij is natuurlijk al een legende. Maar om dan op dit moment met al dat gezeur in het team dit te doen, dat vind ik dit echt een megaprestatie', komt Plooij superlatieven tekort over Verstappen.

Analisten minder complimenteus over Hamilton en Ricciardo

Waar Verstappen veel lof ontvangt van de analisten, daar krijgt Hamilton een veeg uit de pan. 'We zien nu ook wel hoe goed (George, red.) Russell is', zegt Rick Winkelman, die weinig kan met de opmerking van presentator Rob Kamphues dat Hamilton er altijd even in moet komen. 'Als je al zo lang meerijdt en je moet de eerste races nog even erin komen. Dat is toch raar?'

Ook op Daniel Ricciardo hebben de analisten kritiek. Frans Verschuur, de voormalig teambaas van Jos Verstappen, begrijpt niet dat de Australiër nog altijd een plekje op de grid heeft. 'Dat vind ik wel heel bijzonder. Ricciardo wordt door iedereen de hemel in geprezen en hij zou misschien naast Max (Verstappen, red.) kunnen komen. Nou, never nooit niet. Dat gaat niet gebeuren', is Verschuur, die een andere baan beter bij de achtvoudig GP-winnaar vindt passen, duidelijk. 'Hij moet gewoon de clown uit blijven hangen, een grote rode neus op zetten en lekker de poen pakken.'

Autocoureur Nicky Catsburg is het eens met Verschuur, al vindt hij de woordkeuze van zijn collega wat ver gaan. 'Clown gaat wel wat ver, maar Frans heeft wel een punt. Hij (Ricciardo, red.) wordt steeds verslagen door zijn teamgenoot. Waarom moet dan zo'n jongen dan in de F1 blijven? Omdat hij zo aardig is?', vraagt Catsburg zich af.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws