Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Hongarije 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Hongarije 2022?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Hongarije 2022?

De dag van de strijd om poleposition voor de Grand Prix van Hongarije is aangebroken. De Hungaroring is zaterdagmiddag het decor voor de kwalificatie en de Formule 1-coureurs zullen alles op alles zetten om de best mogelijke startpositie voor de race van zondag te bemachtigen. Nu rest ons alleen nog de vraag: hoe laat begint de kwalificatie precies?

Er zit geen tijdsverschil tussen Nederland en de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waardoor de kwalificatie voor de Grand Prix gewoon op de normale Europese tijd start. Om 16.00u zullen de lampen op groen gaan en gaat het gevecht om poleposition van start. Drie uur voor de start van de kwalificatie krijgen de coureurs nog even de tijd om hun afstellingen wat scherper te zetten en dat kan van cruciaal belang zijn. Er wordt immers regen voorspeld in Hongarije.

Kan iets of iemand Ferrari stoppen in de strijd om poleposition?

Ferrari is het Grand Prix-weekend in Boedapest ijzersterk begonnen. De Italiaanse renstal was in beide sessies de snelste, waarbij de concurrenten op redelijke afstand volgde. Max Verstappen en Sergio Pérez konden in beide sessies niet tippen aan de snelheid van de Scuderia. Eerst was het Carlos Sainz die de snelste tijd wist neer te zetten en in de tweede sessie was het Charles Leclerc die de snelste tijd klokte. In de kwalificatiesimulaties was het uiteindelijk Lando Norris die het dichtst bij Leclerc kwam, maar twee tienden is niet makkelijk te overbruggen.

Niets lijkt een nieuwe poleposition voor Ferrari nog in de weg te zitten. De grootste vraag zal waarschijnlijk zijn: wie van de Ferrari-coureurs pakt poleposition? De andere coureurs lijken de Italiaanse renstal geen strobreedte in de weg te kunnen leggen, maar het weer kan Ferrari wel een halt toeroepen. Het lijkt immers heel slecht weer te worden op de Hungaroring. Wie het snelste de juiste afstelling vindt in de derde vrije training lijkt dus de beste kans te maken op poleposition.

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Hongarije 2022?
De vraag wordt vooral: pakt Sainz of Leclerc poleposition op de Hungaroring? (Foto: Ferrari Media)

Registreer hier om mee te discussiëren!

Kwalificatie GP Hongarije live kijken?

De kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op kwalificatie GP Hongarije

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws