Horner baalt nog steeds van crash Verstappen: 'Hamilton was de agressor' Formule 1
Formule 1

Horner baalt nog steeds van crash Verstappen: 'Hamilton was de agressor'

Horner baalt nog steeds van crash Verstappen: 'Hamilton was de agressor'

Christian Horner ziet dat Lewis Hamilton zijn gelijke heeft gevonden in Max Verstappen. In een interview met The Race laat de Red Bull Racing-teambaas weten dat beide coureurs een compromisloze rijstijl hebben. Wat de teambaas betreft moet de sport ook niet meer kijken naar het oude stigma rond Verstappen, dat hij veel te agressief zou zijn.

Verstappen en Hamilton kwamen hard met elkaar in aanraking tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië, wat ervoor zorgde dat er na de race genoeg tumult was te noemen. Horner was na afloop van de race furieus. Hij verdedigt zich door toe te geven dat hij vol emoties zat tijdens de Grand Prix. 'Het was gewoon een ongeluk op het circuit tussen de twee beste coureurs op aarde op dit moment', legt Horner uit.

'Op dat moment zelf, wanneer je niet zeker weet wat de schade is bij Verstappen terwijl hij in het ziekenhuis ligt, wanneer jouw auto in duigen ligt en de stewards een bepaalde straf hebben gegeven, is het niet gek dat er emotie bij komt kijken', gaat de teambaas verder. 'Ook vond ik het oordeel dat Verstappen te agressief instuurde niet correct.'

Verstappen zonder penalty punten

Wat Horner betreft moet de sport vooral kijken naar het aantal penalty-punten dat de Nederlander heeft verzameld in de afgelopen jaren. Verstappen was zelf namelijk de afgelopen jaren nauwelijks betrokken geweest bij grotere incidenten. 'De 17-jarige Verstappen is niet meer de Verstappen van nu. Ik vind Hamiltons oordeel dan ook niet terecht. Net als dat hijzelf niet dezelfde coureur is die hij jaren geleden was' gaat Horner verder.

'Beide coureurs hebben gewoon een compromisloze rijstijl, maar zijn ook ontzettend goed in wat zij doen. De realiteit is gewoon dat Hamilton nu eindelijk zijn gelijke heeft gevonden in Verstappen en dat onze auto nu ook een stuk competitiever is dan de afgelopen jaren. Ik ben het ermee eens dat beide coureurs elkaar moeten respecteren, maar ik ben wel van mening dat Hamilton de agressor was', sluit Horner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws