Horner lyrisch na prachtrace Verstappen: 'Zijn out-lap was fenomenaal' Formule 1
Formule 1

Horner lyrisch na prachtrace Verstappen: 'Zijn out-lap was fenomenaal'

Horner lyrisch na prachtrace Verstappen: 'Zijn out-lap was fenomenaal'

Christian Horner is zeer te spreken over hoe Max Verstappen gepresteerd heeft in de Grand Prix van Frankrijk. Mede dankzij een uitstekende out-lap na de pitstop wist de Nederlander de wedstrijd naar zich toe te trekken. De tweestopper die daarna volgde, bleek de juiste keuze te zijn in de strijd tegen Mercedes. Horner is dan ook blij dat Red Bull zich niet nogmaals heeft laten aftroeven, zoals in Barcelona eerder dit jaar wel het geval was.

'Het was een interessante race', laat de Brit weten in gesprek met Sky Sports F1. Meteen verklaart hij waarom Verstappen in de eerste ronde van de wedstrijd de voorsprong aan zijn titelrivaal gaf: 'Verstappen werd verrast door de wind in bocht 1', geeft hij aan. Een windvlaag is naar kennis van de teambaas wat de RB16B van de Limburger uit balans bracht, waarna de Mercedes-coureur hem voorbij schoot. In de pitstop-fase moest Red Bull nu terugslaan.

Dit deden ze uitstekend, hoewel er bij het Oostenrijkse team niet per definitie gedacht werd dat Lewis Hamilton te kloppen was in de pitstop-fase: 'Ik dacht dat de undercut niet zo sterk zou zijn als die was. We gingen er met Verstappen voor en hij had een fenomenale pace in zijn out-lap.' Dat is dan ook hoe Verstappen uiteindelijk na de pitstop toch voor Hamilton terug kwam op het circuit. Daarna stond hij lang onder druk.

Red Bull wil Barcelona-scenario voorkomen

Red Bull is eerder dit seizoen al eens verslagen door de Duitse rivalen op strategisch gebied. Zo moesten ze in Barcelona de overwinning aan Mercedes laten wegens een inferieure eenstopper. Horner wilde voorkomen dat ook op Circuit Paul Ricard ze een strategische fout maakten: 'We bevonden ons strategisch gezien in een verschrikkelijke positie. We dachten: Mercedes kan ons dit niet weer aandoen. Daarom besloten we voor de tweede stop te gaan en was het aan Verstappen om te laten zien dat het erin zat.'

'We wilden geen herhaling van Barcelona en we wisten dat Hamilton in de slotfase op zijn tandvlees liep. Die bandenset had geen leven meer over. Nadat Verstappen los was van Valtteri Bottas had hij nog vijf of zes ronden over. Hamilton vocht daarna bij de inhaalpoging niet terug, het was een nette manoeuvre', zo vat hij de prestatie van de 23-jarige samen. Een zeer tevreden teambaas bij Red Bull dus na een sterke overwinning.

Horner: 'Payback voor Barcelona'

'Het was een geweldige race vandaag, je ziet hoe spannend het is tussen onszelf en Mercedes. Dit is een grote overwinning, maar wij vergeten niet hoe spannend het is tussen de twee topteams. We vertrekken hier dolblij met het gevoel dat dit payback was voor Barcelona', concludeert Horner. Daar was het Mercedes dat met een tweestopper Red Bull nét wist te verschalken in de slotfase, in Frankrijk waren de rollen omgedraaid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws