Horner verklaart verschil Verstappen en Pérez: 'Ze hebben toegang tot elkaars data' Formule 1
Formule 1

Horner verklaart verschil Verstappen en Pérez: 'Ze hebben toegang tot elkaars data'

Horner verklaart verschil Verstappen en Pérez: 'Ze hebben toegang tot elkaars data'

Christian Horner is gene fan van de kerbstones op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk, zo laat hij weten in gesprek met Sky Sports F1 tijdens de derde vrije training op zaterdag. Zo denkt de teambaas van Red Bull Racing dat het beter past bij races voor toerwagens en dat het niet handig is voor teams in verband met het budgetplafond. Dat heeft te maken met de schade die wordt opgelopen door het rijden over de kerbs.

Valtteri Bottas en Max Verstappen beschadigden tijdens de eerste en tweede vrije trainingen voor de Grand Prix van Frankrijk hun voorvleugels. Dat deden ze doordat ze te hard over de kerbs gingen aan de buitenkant van bocht 2. Daar liggen de zogeheten 'broodjes', bedoeld om de coureurs niet over de baanlimieten te laten gaan. Gebeurt dat toch, dan wordt het duidelijk afgestraft.

En Horner is daar niet blij mee. Zo denkt hij dat de broodjes voor de Formule 1 niet de beste oplossing zijn om baanlimieten aan te geven in de Formule 1: 'Stel dat er een muur staat, dan kunnen de coureurs er ook niet overheen gaan. Het is niet terecht dat je als coureur te wijd gaat en dan zulke schade rijdt. Dit is meer iets voor toerwagens.' En dus niet ideaal voor de Formule 1 volgens de Engelsman.

Voorvleugelschade Verstappen niet handig voor budgetplafond

Horner ziet dan ook een lastige taak voor de wedstrijdleiding als het gaat om het handhaven van de baanlimieten met de broodjes. Zeker, omdat dat niet het grootste probleem is volgens de topman van Red Bull. De schade die wordt opgelopen door het rijden over de kerbs, levert namelijk veel kosten op die binnen het budgetplafond niet handig uitkomen voor de teams.

Om daarmee om te kunnen gaan, vroeg het team dan ook of het stukje verloren carbon van Verstappen terug kon worden gegeven aan Red Bull: 'We hebben het stukje voorvleugel teruggekregen', bevestigt Horner wanneer hem wordt gevraagd of het stukje is teruggekeerd bij het team. 'Je kan het je niet veroorloven om dat te laten liggen met het budgetplafond en de triple-header die eraan zit te komen. Hopelijk hoeven we niet meer iets te repareren dit weekend.'

Verschil Verstappen en Pérez

Er gebeurde meer dan alleen het afbreken van een stukje van de voorvleugel van Verstappen. De Nederlander werd bijvoorbeeld snelste in VT2, ondanks het kleine incident. Teamgenoot Sergio Pérez werd echter twaalfde, waardoor Horner de vraag kreeg of er iets was met verschillende motor-settings: 'Ze reden in verschillende modus'. Veel maakt het uiteindelijk niet uit, want ze hebben toch toegang tot elkaars data. We hebben wat aanpassingen gedaan gisteravond en hopelijk werken ze goed', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws