Horner: 'Mercedes houdt zich meer met zaken van andere teams bezig dan wie dan ook' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Mercedes houdt zich meer met zaken van andere teams bezig dan wie dan ook'

Horner: 'Mercedes houdt zich meer met zaken van andere teams bezig dan wie dan ook'

Na de aankondiging dat de reglementen omtrent de achtervleugels zullen veranderen, moet Red Bull Racing nu die van haar aanpassen. Reden hiervoor is de flexibiliteit van het onderdeel, waardoor de renstal een onreglementair voordeel zou moeten behalen op een recht stuk. Volgens de berekeningen van teambaas Christian Horner zal het zijn team ongeveer een half miljoen dollar (omgerekend zo'n 410.600 euro, red.) kosten.

Dat vertelt de Engelsman tegenover Auto, Motor und Sport. Mercedes-teambaas Toto Wolff en Lewis Hamilton vielen het in Spanje op dat de achtervleugel op de RB16B een beetje naar achteren omboog. Volgens hen zou het een voordeel opleveren en de FIA is daarin meegegaan. Horner neemt het besluit van de organisatie sportief op, maar hij uit zijn frustratie wel.

Horner raakt geïrriteerd door Mercedes

'Volgens onze berekeningen zal het een half miljoen dollar kosten', geeft Horner toe. 'Het zou alleen fijn zijn als de FIA dezelfde norm zou toepassen als het gaat om de voorvleugels.' Dat is een dingetje waar de 47-jarige zich eerder nog over uitliet. Zo merkte hij het al in Imola op aan de hand van enkele onboard-beelden dat de voorvleugel van Mercedes misschien wel te flexibel zou zijn.

'Er zijn beelden waarop die voorvleugel meer doorbuigt dan onze achtervleugel', vertelt een geïrriteerde Horner tegenover het Duitse medium. 'Mercedes vestigde de aandacht echter op de achtervleugels. Dat hoort bij het spel dat wordt gespeeld. Wij stemden vorig jaar nog voor het verplichte gebruik van slechts één motorsetting.' Toch zegt Horner ook dit: 'Mercedes houdt zich alleen wel meer bezig met de zaken van andere teams dan wie dan ook.'

Marko: 'Als dat nu wordt verbannen', dan zal ik daarop reageren'

Helmut Marko is eveneens geïrriteerd door het beklag van Mercedes en is ook niet blij met het besluit van de FIA: 'In de autosport gaat het erom dat je tot het uiterste gaat van de reglementen. We betalen letterlijk onze ingenieurs daarvoor. Onze auto was gewoon legaal en als die uitvinding nu wordt verbannen, dan zal ik daarop reageren', vertelt de adviseur een beetje mysterieus. Of Red Bull inderdaad actie zou ondernemen, wil de Oostenrijker niet kwijt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws