Horner: 'Na de debrief in Bahrein zijn we iets voorzichtiger geworden' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Na de debrief in Bahrein zijn we iets voorzichtiger geworden'

Horner: 'Na de debrief in Bahrein zijn we iets voorzichtiger geworden'

Christian Horner heeft voor het eerst in 2021 vooruitgeblikt op een Grand Prix-weekend. Gedurende de winterstop is er veel gebeurd binnen zijn team, Red Bull Racing, waardoor er dus ook veel te bespreken is voor de Brit. Hij weidt in zijn column, die hij voorafgaand aan elk raceweekend schrijft, uit over hoe het team nu naar de positieve wintertest in Bahrein kijkt, over wat hij verwacht van zijn rijdersduo en over de plannen voor 2022.

'Na de debrief in Bahrein zijn we iets voorzichtiger geworden in onze voorspelling', zo trapt de Red Bull-topman af wanneer hem gevraagd wordt of het team nog steeds met optimisme naar 2021 kijkt. 'We mogen de grootte van de uitdaging die ons te wachten staat niet onderschatten. We weten dat Mercedes niet voor niets al zeven jaar op rij de titel heeft gepakt. Het is nou eenmaal een team vol klasse en kwaliteit dat gemotiveerder en sterker terugkomt.'

'We nemen dan ook niets voor lief', vervolgt hij op de website van Red Bull Racing. 'We richten ons met name op onszelf, maar weten wel dat we met de RB16B een solide basis hebben om onze titelstrijd op voort te bouwen. We kunnen de auto nu ontwikkelen in plaats van de initiële mankementen te moeten repareren.' Voorgaande jaren moest Red Bull vaak problemen wegwerken die aan het begin van het jaar ontstonden bij de bolide, nu lijkt het alsof de machine vanaf race één naar behoren zal werken.

Perez en Verstappen

Ook op rijdersgebied is er natuurlijk wat veranderd in Milton Keynes. Na een relatief onsuccesvol jaar werd Alexander Albon de deur gewezen en werd Sergio Perez aangetrokken, een ervaren man die de titelstrijd van Max Verstappen kracht bij moet zetten. Horner: 'Hij wist zich snel thuis te voelen, heeft veel ervaring maar doet het ook rustig aan. Met tien seizoenen achter de rug in de Formule 1 weet hij precies wat hij wil.'

'Max is daarnaast in uitstekende staat en oogt zeer scherp', zo gaat hij verder over de 23-jarige Nederlander. 'Qua conditie heeft hij alle doelstellingen voor 2021 gehaald in Red Bulls trainingsfaciliteiten in Oostenrijk. Hij is er meer dan ooit tevoren klaar voor om de strijd aan te gaan.' Horner toont het volste vertrouwen in Verstappen, die aankomend seizoen dan toch eindelijk die langverwachte gooi naar de wereldtitel wil doen.

Red Bull kijkt naar 2021 en 2022

Er staat de teams een flinke klus te wachten voor aankomend jaar en het jaar erop. Door de reglementswijzigingen van 2022 moeten er namelijk totaal nieuwe bolides ontworpen worden. Dit ontwerpproces loopt parallel aan de ontwikkeling van de 2021-bolide, bevestigt Horner. 'Adrian Newey en het team moeten zich opsplitsen in twee afdelingen, een daarvan werkt aan de RB16B en de andere afdeling aan de RB18, de nieuwe bolide voor 2022.'

'Dat is alsof je aan het jongleren bent, want de 2022-reglementen bieden eigenlijk een schone lei wat het ontwerp van de auto betreft. Niets nemen we mee en we mogen maar beperkt geld uitgeven. Dat is een uitdaging die ons spoedig te wachten staat', concludeert Horner, die in zijn column ook meteen de naam vrijgeeft van de 2022-bolide. Die gaat dus de RB18 heten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws