Häkkinen zag 'indrukwekkende zege' Verstappen: 'Max raakt niet in paniek' Formule 1
Formule 1

Häkkinen zag 'indrukwekkende zege' Verstappen: 'Max raakt niet in paniek'

Häkkinen zag 'indrukwekkende zege' Verstappen: 'Max raakt niet in paniek'

Mika Häkkinen is onder de indruk van Max Verstappen en het team van Red Bull Racing, maar de voormalig Formule 1-coureur is ook te spreken over de reglementen van 2022. De Fin zag dat meerdere coureurs afgelopen zondag de kans hadden om de race te winnen. Desondanks was het Verstappen die de zege naar zich toe wist te trekken. Häkkinen ziet dat de coureur samen met zijn team nooit in paniek raakt, zelfs niet als ze tijdens het weekend tegen problemen aan lopen.

George Russell begon de race vanaf poleposition, maar Carlos Sainz en Charles Leclerc leken de favorieten voor de overwinning. 'Dit was opnieuw een race waarin duidelijk werd hoe competitief de Formule 1 is op het moment', schrijft Häkkinen in zijn column voor Unibet. 'Natuurlijk heeft Verstappen de snelste en meest consistente auto, maar op zondag lagen Russell, Leclerc, Sainz en Hamilton allemaal een keer aan de leiding. Max had zelfs een spin, dus ik denk dat drie of vier coureurs de race hadden kunnen winnen.'

Uiteindelijk was het dus Verstappen die als eerste over de streep kwam. Mede dankzij een goede strategie wist de Nederlander van P10 naar P1 te rijden. 'De overwinning van Max was heel erg indrukwekkend. Hij deed alles wat hij moest doen en het team gaf hem de juiste strategie om te winnen. Deze zege laat zien hoeveel zelfvertrouwen hij heeft in zichzelf en zijn auto. Zelfs als hij tegen problemen aan loopt, raakt hij niet in paniek. Ferrari moet een manier vinden om te reageren.'

Häkkinen: 'Het is niet de eerste keer dat we vraagtekens plaatsen bij Ferrari'

Voor Ferrari ging het juist mis qua strategie, zag Häkkinen. 'Charles, Carlos en de rest van het team van Ferrari moeten gaan praten over hoe ze het gevecht aan moeten gaan.' De voormalig Formule 1-coureur snapte ook niet waarom het team Leclerc op de hards zette gedurende de race. 'Toen ze hem eindelijk op de softs zetten, was het al te laat. Het is niet de eerste keer dat we vraagtekens plaatsen bij de keuzes van Ferrari. Dat is echt een gebied waarop ze moeten verbeteren', aldus Häkkinen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws