Horner ontkent ontwikkeling van auto in voordeel van Verstappen Formule 1
Formule 1

Horner ontkent ontwikkeling van auto in voordeel van Verstappen

Horner ontkent ontwikkeling van auto in voordeel van Verstappen

De afgelopen weken lijkt Sergio Pérez het weer een stuk moeilijker te hebben in zijn Red Bull-bolide en ook de Mexicaan zelf heeft toegegeven het gevoel met de auto kwijt te raken. Er wordt dan ook beweert dat Red Bull Racing de auto vooral aan het ontwikkelen is voor de rijstijl van Max Verstappen, maar dit is kritiek waarin teambaas Christian Horner zich niet kan vinden. Het seizoen is bovendien nog lang en dus zijn er nog alle kansen voor de Mexicaan.

Op de bewering dat de ontwikkeling van de auto gericht is op de Nederlander reageert hij tegenover Motorsport.com: 'Ik weet niet of dat helemaal correct is, de afstelling is cruciaal. Ik denk dat Checo op Silverstone heel competitief was. Ik denk ook, weet je, hij krijgt races waar hij heel goed zal presteren', zo geeft hij aan dat het vooral met de circuits en de afstelling te maken heeft. 'De ontwikkelingen zijn zeker niet eenzijdig, we moeten zorgen dat de auto over de gehele breedte beter presteert.'

De titelkansen voor de Mexicaan liggen dan ook zeker nog open, daar is Horner heilig van overtuigd. 'Natuurlijk. We zijn pas halverwege en er kan zo verschrikkelijk veel gebeuren. Het seizoen duurt nog heel lang. Vanuit het perspectief van de constructeurs is het wel frustrerend, maar bij Ferrari hadden ze ook problemen', wijst hij naar het uitvallen van Sainz. 'We hebben de schade kunnen beperken met een pole-position en de overwinning in de sprintrace. Max heeft in Oostenrijk slechts vijf punten verloren op Charles.'

Pérez verliest kostbare punten

De Mexicaan moest na zijn uitvalbeurt in Oostenrijk weer een bak met punten missen in de strijd om het wereldkampioenschap en is daardoor zelfs teruggezakt tot de derde plaats. Met een achterstand van liefst 57 punten op zijn teamgenoot lijkt het een moeilijke zaak te worden voor de Red Bull-coureur, juist ook omdat zijn teamgenoot Verstappen het kampioenschap leidt. Wanneer er één van beide coureurs moet worden opgeofferd, lijkt Pérez daar de persoon voor te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws