Horner sprak met tevreden Verstappen over RB19: 'Dat is een positief teken' Formule 1
Formule 1

Horner sprak met tevreden Verstappen over RB19: 'Dat is een positief teken'

Horner sprak met tevreden Verstappen over RB19: 'Dat is een positief teken'

Christian Horner sprak met een tevreden Max Verstappen na de ochtendsessie van de eerste testdag in Bahrein. De Red Bull Racing-coureur had volgens zijn teambaas weinig aan te merken op de RB19 na zijn eerste ronden van het nieuwe seizoen. Dat stemt Horner tevreden, al wil hij nog niet te vroeg juichen.

'Ik sprak hem toen hij uit de auto kwam en hij ging meteen over tot de details, dat is een positief teken', laat de teambaas van Red Bull vanuit Bahrein weten aan Formula 1 over zijn gesprekje met Verstappen na afloop van de ochtendsessie. 'Ik denk niet dat er fundamentele minpunten zijn aan de auto. We zullen volgend weekend zien hoe competitief we zijn.'

Het is ook nog de vraag hoe competitief de concurrentie van Red Bull is. Horner ziet dat er veel concepten zijn die lijken op dat van de RB19. 'Er zijn enkele interessante concepten. Sommigen hebben een bepaald thema, sommigen zijn meer onze kant opgegaan. Dat hoort bij de Formule 1, al die fantastisch getalenteerde ingenieurs die met hun eigen interpretaties komen.'

Horner niet bezorgd om stuiterende RB19

Vorig jaar was het fenomeen porpoising gesprek van de dag en ook tijdens deze testdagen is het woord alweer een paar keer gevallen. Wat betreft Red Bull zijn er geen zorgen over een stuiterende auto. 'Niet echt nee, maar we hadden er vorig jaar ook niet echt last van. We verwachten ook niet dat dat dit seizoen wel het geval zal zijn', aldus Horner.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws