Horner steekt loftrompet voor Verstappen en het team: 'Weer bewezen dat we de beste zijn' Formule 1
Formule 1

Horner steekt loftrompet voor Verstappen en het team: 'Weer bewezen dat we de beste zijn'

Horner steekt loftrompet voor Verstappen en het team: 'Weer bewezen dat we de beste zijn'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is erg blij met de race van Max Verstappen en Sergio Pérez en benadrukt dat de Oostenrijkse renstal wederom het beste team was dit weekend. Verstappen domineerde zowel in Bahrein als in Jeddah, en de Mexicaan wist opnieuw de één-twee van Red Bull compleet te maken. Volgens Horner werkt het team samen zoals altijd.

Red Bull kent een fantastische start van het seizoen door ook in de tweede race van het jaar als eerste en tweede over de streep te komen. Verstappen pakte op vrijdag al de poleposition met zeker drie tienden marge op Charles Leclerc op P2. Pérez startte als derde, maar deed wat hij moest doen om de Oostenrijkse renstal weer een goed resultaat te leveren. 'Weer een fantastisch weekend voor het team. We hebben weer een Verstappen-masterclass gezien, maar ook Checo deed het goed, ondanks die straf van vijf seconden', zegt Horner bij Viaplay.

Pérez kreeg een vijfsecondenstraf vanwege een unsafe release, Fernando Alonso kwam namelijk in de knel toen het druk werd in de pitstraat onder de safetycar. Die straf deed hem echter niets, de Mexicaan had een voorsprong van twaalf seconden op Leclerc. 'Dit is een baan waar Checo van houdt, en hij wist het hele weekend competitief te zijn', zegt de Britse teambaas. 'En Max was opnieuw uitmuntend. Het was echt heel goede race. In Australië staat ons een nieuwe uitdaging te wachten, met andere omstandigheden, en de aard van de baan is wat anders.'

Horner legt nadruk op teamwork

De Red Bull-teambaas heeft na het weekend in Jeddah in ieder geval wel zin in Australië. Dit weekend in Saoedi-Arabië benadrukte dat Red Bull niet afgeleid kan worden door de dingen die er om het team heen gebeuren. 'Dit is wat we doen, we zijn een Grand Prix-team en we hebben opnieuw laten zien dat we de beste zijn', zegt de 50-jarige. 'Het komt allemaal door de mensen. Het is de grootste teamsport in de wereld en niets is groter dan het team', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws