Verstappen viert honderdste podium: 'Maar we moeten weer rust in de tent hebben' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen viert honderdste podium: 'Maar we moeten weer rust in de tent hebben'

Verstappen viert honderdste podium: 'Maar we moeten weer rust in de tent hebben'

Max Verstappen kwam weer als winnaar over de streep en sleepte zijn honderdste podium binnen in Jeddah. De drievoudig wereldkampioen had het in het begin wat lastig met de harde band, maar kon daarna makkelijk uitlopen. Onder de safetycar verloor hij even de leiding in de wedstrijd, al maakte dat niets uit voor het resultaat. Red Bull Racing pakte haar dertigste één-twee.

Verstappen pakte op vrijdag al de poleposition en leek zijn weekend in Bahrein te herhalen. Met een marge van drie tienden plaatste hij al één hand op de grootste bokaal die hij op zaterdagavond mee naar huis mocht nemen. In de afgelopen twintig races heeft hij er negentien gewonnen. De Nederlander lijkt niet te af te remmen te zijn. 'Ik was de ronden aan het aftellen!', lacht Verstappen voor de camera bij Viaplay. 'Het was natuurlijk best wel een lange stint op de harde band, maar alles was onder controle', vervolgt de drievoudig wereldkampioen.

Ook het gevoel in de auto was weer top. Alleen aan het einde van de race ervoer Verstappen iets meer uitdagende omstandigheden dan aan het begin. 'Dan kom je in de vuile lucht terecht van het verkeer, maar dat verliep uiteindelijk ook gewoon goed', vervolgt de 26-jarige. 'Ook hadden de harde banden aan het begin wat minder grip, dus dat duurde een paar ronden, daarna konden we steady de voorsprong uitbreiden.' Qua strategie was het echter totaal niet spannend, maar dat komt volgens de Nederlander door de eenstoppers.

Verstappen wil dat de rust wederkeert 

Het succesvolle weekend van de Limburger werd niet alleen beloond met zijn 56ste zege, maar ook met een bijzonder aantal podiums dat hij nu heeft behaald. 'Honderd!' zegt de Red Bull-coureur. Het lijkt erop dat de Oostenrijkse renstal zich uitstekend kan focussen op de zaken op de baan. Hierna hebben de coureurs en de teams een week vrij voordat ze naar Australië vertrekken. 'Ik denk dat iedereen die belangrijk voor het team was, hier ook was. De meesten zeg maar', legt Verstappen uit. 'En ik denk dat iedereen wel duidelijk weet waar iedereen staat. En we moeten een beetje rust in de tent hebben, en dat weet iedereen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws