Horner trots op Perez: 'We hebben nu een extra wapen in de strijd' Formule 1
Formule 1

Horner trots op Perez: 'We hebben nu een extra wapen in de strijd'

Horner trots op Perez: 'We hebben nu een extra wapen in de strijd'

Christian Horner kan zijn geluk niet op met Sergio Perez. De Red Bull Racing-teambaas zag de nieuwe aanwinst in Baku de overwinning pakken en Lewis Hamilton in een fout dwingen en is daar zeer tevreden mee. Hij geeft aan dat het team al jaren wacht op een coureur die kan profiteren wanneer de concurrentie het af laat weten.

'Geweldig om beide coureurs aan de top van het veld te hebben staan. Ik denk dat we nu een extra wapen hebben', laat de Brit weten in gesprek met RaceFans. 'Dat Checo er is om de overwinning naar zich toe te trekken als Mercedes het laat liggen, dat is precies waar we naar op zoek waren', voegt hij daaraan toe. Na zijn eerste overwinning voor de Oostenrijkse renstal krijgt hij dus niets anders dan lof van het topmanagement.

Dat Perez het harde werken van zijn team beloont, zal ook intern voor glimlachende gezichten zorgen, stelt Horner: 'Ik ben dan ook blij voor hem en voor het team. Er wordt achter de schermen keihard gewerkt, ook voor al onze partners. Iedereen draagt zijn steentje bij en Perez doet dat ook.' De Mexicaan wordt gezien als volwaardig onderdeel van het huidige Red Bull en hoewel Red Bull nog niet met een contractverlenging bezig is, lijkt het erop dat Perez zijn plek gevonden heeft.

Perez moet blijven doen wat hij doet

Na vijf wedstrijden vroeg Perez of men pas naar zijn prestaties wilde kijken, hij gaf namelijk aan tijd nodig te hebben om aan het materiaal te wennen. Zijn zesde race won hij. Met een 23-koppige kalender is er voldoende tijd voor Perez om zich nog naar de top van de tijdstabel te werken, denkt Horner. 'Hij vermaakt zich bij het team, doet het uitstekend en moet gewoon door blijven gaan zoals hij nu bezig is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws