Verschil Pérez en Verstappen te groot: 'Je hebt altijd een betrouwbare rechterhand nodig' Formule 1
Formule 1

Verschil Pérez en Verstappen te groot: 'Je hebt altijd een betrouwbare rechterhand nodig'

Verschil Pérez en Verstappen te groot: 'Je hebt altijd een betrouwbare rechterhand nodig'

In een recente aflevering van de On Track GP Podcast heeft Le Mans-winnaar Richard Bradley zijn mening gedeeld over de huidige situatie in de Formule 1, waar Max Verstappen schijnbaar zijn dominantie heeft hervonden en Sergio Pérez worstelt met prestatieproblemen. Afgelopen weekend domineerde Verstappen de Grand Prix van Japan door te winnen met een voorsprong van 19.3 seconden. Zijn teamgenoot had daarentegen een minder weekend en viel niet één, maar twee keer uit de race.

Bradley had een duidelijke mening over Verstappen. ‘Hij is terug met zijn dominantie, laten we dat duidelijk maken.’ Vervolgens sprak Bradley over Pérez en zijn recente prestaties. Hij merkte op dat Pérez in een neerwaartse spiraal lijkt te zijn beland, vergelijkbaar met de tegenvallende prestaties eerder in het seizoen. Bradley uitte zijn zorgen over de opeenstapeling van incidenten waarbij Pérez betrokken is geraakt.

Bradley vergeleek de Mexicaan met de prestaties van Verstappen. ‘Als je kijkt naar wat Max heeft kunnen doen, lijkt het erop dat hij opnieuw volledig het vertrouwen mist. De vraag is of Pérez tweede wordt in het coureurskampioenschap, dat is precies wat je wilt dat je twee coureurs doen. Maar hoelang kan hij daar blijven als hij duidelijk zo ondermaats presteert?’, legt de Le Mans-winnaar uit. Bradley benadrukte echter dat Verstappen een buitengewoon getalenteerde coureur is die generaties zal beïnvloeden. Hij erkende het onbetwiste talent van Verstappen, maar wees erop dat het verschil tussen Verstappen en Pérez nu te groot is geworden.

Sterke tweede coureur maakt een topteam

De Le Mans-winnaar benadrukte het belang van een sterke tweede coureur in een topteam. Hij noemde voorbeelden zoals Michael Schumacher met Eddie Irvine, Mika Häkkinen met David Coulthard, en Lewis Hamilton met Valtteri Bottas. In al deze gevallen speelde de tweede coureur een cruciale rol in het ondersteunen van het team en het verzamelen van punten. ‘Je hebt altijd een betrouwbare rechterhand nodig voor het geval er iets gebeurt’, aldus Bradley. Bradley stelde dat Pérez momenteel niet in staat lijkt te zijn om op consistente wijze deze rol te vervullen. Hij wees op het feit dat veel coureurs uit verschillende disciplines van de motorsport graag zijn plaats zouden innemen.

Ten slotte sprak Bradley zijn hoop uit dat Pérez zich tegen het einde van het seizoen zou kunnen verbeteren. Maar hij benadrukte dat met de bevestiging van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri, het zeer waarschijnlijk is dat Pérez volgend jaar bij Red Bull Racing zal blijven, en dat de huidige prestaties simpelweg niet voldoende zijn voor het team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws