Horner vindt dat FIA veiligheidskaart te makkelijk trekt omtrent porpoisingmaatregel Formule 1
Formule 1

Horner vindt dat FIA veiligheidskaart te makkelijk trekt omtrent porpoisingmaatregel

Horner vindt dat FIA veiligheidskaart te makkelijk trekt omtrent porpoisingmaatregel

Christian Horner snapt nog steeds niet waarom de FIA met een porpoisingmaatregel wil komen. De teambaas van Red Bull Racing heeft in de afgelopen races geen stuiterende auto's gezien, en hij stelt dan ook dat de maatregel een overreactie is op het probleem. Horner vindt dat de teams zelf met een oplossing moet komen en dat de voorgestelde matrix van de FIA te drastisch is. Bovendien is de Brit van mening dat het bestuursorgaan te laat met een voorstel is gekomen.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan smeekten een aantal teams om verandering omtrent het stuiteren. In de afgelopen races heeft de Red Bull-teambaas echter geen auto's meer gezien die last hadden van porpoising. 'Ik heb in Frankrijk opnieuw geen problemen gezien', stelt Horner tegenover Autosport.com. 'Ik de laatste drie of vier races zijn er naar mijn idee geen problemen geweest. Er moet gewoon een logische oplossing komen waarbij je niet de reglementen hoeft te herschrijven.'

De FIA en de teams voor de verandering stellen dat het gaat om de veiligheid van de coureurs. Horner gelooft hier niks van. 'Ik vind het wel heel makkelijk om de veiligheidskaart te trekken. Het ligt aan de teams hoe ze hun auto willen afstellen. Je kan porpoising heel erg makkelijk oplossen, maar dan mis je snelheid. Het is niet aan de FIA om een team competitief te maken. Anders hadden we wel een balance of performance voor de motoren gehad.'

Horner wijst naar budgetplafond

Horner kan zich ook niet vinden in de matrix die de FIA heeft voorgesteld. 'De getallen die genoemd worden zijn veel te extreem, en het is een beetje een overreactie op wat er gebeurt. Als ze het hebben over 25 millimeter dan heb je een compleet andere aerodynamica.' Bovendien denkt de Red Bull-teambaas dat het te laat is om deze reglementen nog door te voeren. 'Zeker met de huidige budgetlimiet. Het wordt een nog groter probleem voor de kleine teams, want zij hebben niet de middelen om hierop te reageren', concludeert Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws