Tsunoda over lastig begin in de Formule 1: 'Ik had vaak flashbacks naar de crash' Formule 1
Formule 1

Tsunoda over lastig begin in de Formule 1: 'Ik had vaak flashbacks naar de crash'

Tsunoda over lastig begin in de Formule 1: 'Ik had vaak flashbacks naar de crash'

Yuki Tsunoda deed mee aan de podcast In the Fast Lane. De Japanner vertelt dat hij zijn vertrouwen weer heeft herwonnen nadat hij een lastig debuutseizoen kende. In zijn tweede Formule 1-Grand Prix crashte Tsunoda zwaar en hij gaf aan lange tijd last te hebben gehad van deze crash, zo had hij vaak flashbacks naar de crash. De AlphaTauri-coureur heeft het gevoel dat hij in zijn tweede Formule 1-seizoen een sterkere coureur is nu dit allemaal achter de rug is.

De Japanse coureur maakte vorig seizoen zijn debuut op de Formule 1-grid na slechts één jaar in zowel de Formule 3 en Formule 2 te hebben doorgebracht, en in beide seizoenen races te hebben gewonnen. Vervolgens scoorde hij vorig jaar punten bij zijn Formule 1-debuut in Bahrein. Formula 1 Managing Director van Motorsport Ross Brawn noemde Tsunoda de beste rookie die de Formule 1 in jaren heeft gehad.

Maar door een zware crash tijdens de kwalificatie in Imola kwam het vroege momentum van Tsunoda tot stilstand. In de podcast gaf de 22-jarige toe dat zijn zelfvertrouwen was aangetast door zo'n groot ongeluk zo vroeg in zijn carrière.

'Ik had flashbacks naar de crash'

'Vorig jaar had ik weinig vertrouwen, vooral na de grote crash in Imola', vertelde Tsunoda. 'De eerste race in Bahrein ging goed, ik scoorde punten en mijn zelfvertrouwen was te groot. Ik had nog nooit zo'n grote crash gehad. Zodra ik de volgende sessie reed, waren er flashbacks van de crash. Ik heb meerdere dingen geprobeerd om het vertrouwen terug te krijgen, maar het lukte niet.'

'Het team heeft me veel geholpen, heeft me veel tijd gegeven en nu voel ik me zelfverzekerd, zelfs beter dan vorig jaar in Bahrein. Het heeft lang geduurd, maar ik heb de meeste van de ergste dingen al meegemaakt. Ik denk dat ik als coureur nu een stap of twee beter ben dan vorig jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws