Horner verrast door Red Bull-dominantie: 'Als je mij dit had verteld met kerst...' Formule 1
Formule 1

Horner verrast door Red Bull-dominantie: 'Als je mij dit had verteld met kerst...'

Horner verrast door Red Bull-dominantie: 'Als je mij dit had verteld met kerst...'

Christian Horner had de statistische dominantie van Red Bull Racing in 2022 nooit verwacht, zo vertelt hij in gesprek met RaceFans. De Oostenrijkse renstal begon volgens zijn teambaas pas als laatste aan de voorbereidingen voor het 2022-seizoen, waardoor de huidige resultaten als een complete verrassing overkomen op Horner.

'Als je mij vorig jaar met kerst had verteld dat we met de grootste reglementswijziging in veertig jaar tijd en met al het werk dat we vorig jaar in het kampioenschap staken, dit jaar acht overwinningen zouden hebben, twee sprintzeges en een voorsprong van respectievelijk 63 en 82 punten... Dat kwam niet in eens voor in mijn wildste dromen', grapt Horner.

Horner vol lof over Red Bull-personeel

Red Bull zou pas als laatste voorbereidingen hebben getroffen voor het 2022-seizoen, zegt de Britse teambaas. Dat het dan alsnog zo goed gaat, is volgens Horner de verdienste van het personeel: 'Ik denk dat het echt een bewijs is van de vastberadenheid, de toewijding en het harde werk dat nu achter de schermen in de fabriek is verricht', is de 47-jarige complimenteus.

Zeker met oog op de concurrentie, die eerder hun ontwikkelingen in 2021 staakten, vindt Horner het een verrassing dat Red Bull er zo goed voorstaat: 'We hebben Ferrari dit jaar ook zeer competitief gezien en Mercedes begint nu ook momentum te pakken. Gezien we waarschijnlijk het laatste team waren dat zich focuste op de auto van dit jaar, is het fenomenaal.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws