Horner komt met waarschuwing voor Wolff en Mercedes: 'Dat zou illegaal zijn' Formule 1
Formule 1

Horner komt met waarschuwing voor Wolff en Mercedes: 'Dat zou illegaal zijn'

Horner komt met waarschuwing voor Wolff en Mercedes: 'Dat zou illegaal zijn'

Christian Horner ziet dat het team van Mercedes elk weekend weer wat stappen zet. De Duitse renstal begon nog met een grote achterstand op Red Bull Racing en Ferrari, maar het team zit in de afgelopen weken een stuk dichterbij. Toto Wolff dankt de betere prestaties aan de cultuur binnen het team. Toch plaatst Horner wel een kleine kanttekening bij het resultaat van Lewis Hamilton en George Russell tijdens de Grand Prix van Frankrijk.

Voorafgaand aan het weekend heerste bij Mercedes het gevoel dat ze de race konden winnen. Uiteindelijk was het Max Verstappen die met tien seconden voorsprong op Hamilton als eerste over de streep kwam. 'Ze dichtten zichzelf veel kansen toe voorafgaand aan het weekend', doelt Horner bij The Daily Mail over de uitspraken van Mercedes. 'Uiteindelijk was het een redelijk comfortabele race voor Max. Toch kan je wel zien dat ze wat van onze voorsprong wegsnoepen. Ze komen telkens wat dichterbij.'

Mercedes moet echter nog wel stappen maken om weer echt mee te kunnen strijden om de overwinningen. In Groot-Brittannië had Hamilton nog een goede kans op de zege, maar een week later in Oostenrijk was het gat naar de twee topteams weer groot. Wolff wil de auto blijven verbeteren, maar Horner komt met een waarschuwing. 'Ik heb gehoord dat Toto heeft gezegd dat ze tijdens de zomerstop verder gaan werken aan de auto. Dat zou natuurlijk wel illegaal zijn.'

Wolff blij met cultuur bij Mercedes

De afgelopen jaren was het telkens Mercedes dat ervandoor ging met het constructeurskampioenschap. Dit jaar lijkt de kans niet groot op eremetaal, maar de teambaas is blij met de instelling van het team. 'Het grootste pluspunt binnen ons team is de cultuur die we hebben gecreëerd. We hebben een geweldig immuunsysteem. We weten door te blijven werken met de juiste instelling en we zetten door als het moeilijk wordt. De coureurs zijn er ook een onderdeel van, want ze halen alles uit de auto. Ze laten gewoon niet los', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws