Binotto: 'Blij dat Red Bull dat DRS-systeem van Verstappen aangepakt heeft' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'Blij dat Red Bull dat DRS-systeem van Verstappen aangepakt heeft'

Binotto: 'Blij dat Red Bull dat DRS-systeem van Verstappen aangepakt heeft'

Mattia Binotto geeft aan dat de FIA verhaal is gaan halen bij Red Bull Racing vanwege de achtervleugel van Max Verstappen. Het onderdeel klapperde op het rechte stuk tijdens de eerste vrije training in Azerbeidzjan, en dat is Ferrari, evenals het motorsportorgaan, niet ontgaan. De teambaas stelt dat de FIA hem verzekerd heeft dat het niet nog eens gebeurt dit weekend, en voorspelt een spannende strijd in Baku.

'Wij hebben het gezien, maar wij hebben ook gezien dat ze het voor de tweede vrije training aangepakt hebben', laat Binotto op zaterdag weten vanuit de paddock. 'Ik denk dat de FIA ervoor gezorgd heeft dat dit de rest van het weekend niet meer gebeurt', voegt hij daaraan toe. Na de ingreep van de FIA lijkt het dus niet alsof Ferrari het nog acht om het loszittende deel aan te vechten.

'Ik ben blij dat ze het aangepakt hebben, want ik denk dat dat het juiste was om te doen', aldus Binotto. Reglementair gezien mag de DRS-flap maar een bepaalde hoek buigen. Omdat de flap van Verstappen kapot was, boog deze dus verder door dan toegestaan. Dat is feitelijk gezien dus niet toegestaan, maar het helpt dat Red Bull er geen tijd mee wint wanneer het onderdeel klappert.

Binotto verwacht strijd met Red Bull

Binotto verwacht dat het ook in Baku weer een spannende strijd gaat worden tussen Ferrari en Red Bull. 'Allereerst denk ik dat het hier weer erg spannend gaat worden. Er zit maximaal een tiende of twee tussen de Ferrari en de Red Bull', weet de Italiaan. 'Dat betekent dat het hier weer een grote uitdaging gaat worden.' In de vrije trainingen wisten Sergio Pérez en Charles Leclerc de tijdstabellen te toppen.

Ferrari komt in Azerbeidzjan weer terug na een teleurstellend resultaat in Monaco. De Italiaans renstal begon daar vanaf poleposition, maar leverde deze in vanwege een strategische fout. 'Laten we hopen dat we dit weekend een beter resultaat behalen', concludeert de van oorsprong technische man met een glimlach bij Sky Sports F1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws