Hulkenberg wil terugkeren in Formule 1: 'Anders is het boek gesloten' Formule 1
Formule 1

Hulkenberg wil terugkeren in Formule 1: 'Anders is het boek gesloten'

Hulkenberg wil terugkeren in Formule 1: 'Anders is het boek gesloten'

Nico Hulkenberg aast naar eigen zeggen nog op een Formule 1-stoeltje voor 2022. Nadat gesprekken met Red Bull Racing voor een zitje in 2021 op niets uitliepen, is hij realistisch: een topteam zit er niet in.

Hulkenberg is deze jaargang reservecoureur van Aston Martin, het team waar hij vorig jaar, toen nog als Racing Point, drie keer te hulp schoot als invalcoureur. Hij reed twee races op Silverstone en deed mee aan de Grand Prix van de Eifel. Voor 2022 zijn de opties beperkter en dat beseft de 33-jarige Duitser ook. 'Ik denk dat iedereen wel weet waar iemand heen zou kunnen en ik heb ook niet de illusies dat de deuren van de topteams niet gesloten zijn', klinkt het in gesprek met Bild am Sonntag realistisch.

De Nederlandstalige Duitser beseft, getuige zijn leeftijd, ook dat 2022 zijn laatste kans op een Formule 1-stoeltje zou kunnen zijn. 'Ik denk dat ik realistisch moet zijn', zegt hij. Als het nu niets wordt, dan gaat het Formule 1-boek dicht.'

Hulkenberg zet er echter geen druk achter, achter het zoeken van een plek op de Formule 1-grid. 'Ik zie het vooral als een nieuwe kans. Ik heb nu voldoende tijd gehad om er over na te denken. Natuurlijk, als ik één of twee fouten minder had gemaakt, dan was mijn carrière anders verlopen. Ik heb echter nergens spijt van.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws