Schumacher kritisch 'Dat werkt hier niet zolang je die stomme regel hebt' Opinie
Opinie

Schumacher kritisch 'Dat werkt hier niet zolang je die stomme regel hebt'

Schumacher kritisch 'Dat werkt hier niet zolang je die stomme regel hebt'

Ralf Schumacher en Timo Glock, twee oud Formule 1-coureurs en analisten bij de Duitse tak van Sky Sports, zijn van mening dat Lewis Hamilton de schuldige is in het incident met Max Verstappen in de beginfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Schumacher vindt Hamilton volledig fout zitten, terwijl Glock iets gematigder is.

'Lewis maakte een compleet foute inschatting', luidt Schumachers conclusie. Hij wijst naar Copse, de bocht waar de crash tussen Verstappen en Hamilton gebeurde. Wil je daar inhalen, zo stelt de jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, dan moet je heel zeker van je zaak zijn. 'Dit is niet je typische inhaalbocht. Zolang je die stomme regel hebt dat je ruimte aan de buitenkant moet laten, werkt dat hier niet', legt hij uit.

Schumacher denkt dat als Hamilton stand hield, hij Verstappen buiten de baan had gedrongen. Hij zag de Brit echter wel gas terug nemen, zij het te laat. 'Hij realiseerde dat (dat hij Verstappen buiten de baan zou drukken, red.) en het was ook wel wat gevaarlijk voor hem. Je kan alleen maar inhalen daar als je er duidelijk voor zit en dat zat hij niet.' Hamilton nam vervolgens gas af en raakte met zijn voorwiel Verstappens achterwiel aan de rechterkant, met een harde crash voor de Nederlander tot gevolg. Schumacher: 'Een klassieker zoals we die kennen uit het karten, wat niet zou mogen gebeuren. Het is te gevaarlijk op dit punt.'

Glock: 'Straf had zwaarder gemogen'

De voormalig coureur van onder meer Williams en Toyota vindt Hamilton dan ook te optimistisch. Glock daarentegen wil niet alle schuld naar Hamilton schuiven. 'Zestig procent', vindt de Duitser, die dan wel vindt dat Hamilton zwaarder bestraft had moeten worden. 'Als je dan straft, dan had het ook harder gemogen. 'Het was duidelijk dat het kamp van Red Bull Racing werd beschoten en agressief een penalty eiste.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws