Ingenieur McLaren: 'Norris is een spons, hij heeft een enorm talent voor leren en aanpassen' Formule 1
Formule 1

Ingenieur McLaren: 'Norris is een spons, hij heeft een enorm talent voor leren en aanpassen'

Ingenieur McLaren: 'Norris is een spons, hij heeft een enorm talent voor leren en aanpassen'

José Manuel López is verantwoordelijk voor de performance van Lando Norris bij McLaren. Hij vertelt tegen AS over zijn werk. Volgens de Spanjaard heeft Norris enorm veel talent, en zuigt hij alle kennis als een spons op.

López werkte met veel Formule 1-coureurs: 'Ik heb gewerkt met coureurs zoals Carlos Sainz, Daniil Kvyat, Antonio Giovinazzi, George Russell en Kevin Magnussen', zegt hij.

Hij begon in de Formule 3 en kwam terecht in de Formule 1 in 2015, toen Haas een team aan het samenstellen was om deel te nemen aan de koningsklasse van de autosport. 'Ik heb gesolliciteerd en kwam bij Esteban Gutiérrez als performance engineer. Daarna werkte ik samen met Kevin Magnussen. In 2020 kwam ik bij McLaren.'

Norris is een spons

López vertelt over de coureurs waarmee hij werkte: 'Magnussen kan zich heel goed aanpassen aan alle omstandigheden, hij presteerde altijd. Met Sainz zat ik in de Formule 3. Hij is iemand die altijd informeert, en meer wil weten op zoek naar die extra tiende', herinnert hij zich.

Wat betreft de McLaren-coureur waarmee hij nu werkt: 'Norris haalt in de kwalificatie het beste in de auto naar boven en is een spons, hij heeft een enorm talent om nieuwe technieken te leren, de reacties van de auto te veranderen of zich aan te passen aan beperkingen. Dat lijkt me uitzonderlijk, en dan heeft hij ook nog een enorme pure snelheid.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws