Intense interne strijd verwacht bij Mercedes: 'Ooit moet er een wisseling van de wacht zijn' Formule 1
Formule 1

Intense interne strijd verwacht bij Mercedes: 'Ooit moet er een wisseling van de wacht zijn'

Intense interne strijd verwacht bij Mercedes: 'Ooit moet er een wisseling van de wacht zijn'

Johnny Herbert verwacht een spannende interne strijd bij het team van Mercedes. George Russell versloeg vorig seizoen teamgenoot Lewis Hamilton, nadat de zevenvoudig wereldkampioen vooral een mindere eerste helft van het seizoen kende. Russell wil natuurlijk de teugels nog steviger in handen hebben bij het team van Mercedes, maar Herbert verwacht dat Hamilton zich niet zonder slag of stoot opzij laat zetten. Desondanks denkt Herbert dat de zevenvoudig wereldkampioen wel snel verbetering moet laten zien.

Hamilton en Mercedes kenden allesbehalve een positief 2022. De 103-voudig racewinnaar wist voor het eerst in zijn carrière geen race te winnen gedurende een seizoen. 'Ik denk dat Lewis vorig jaar waarschijnlijk met wat frustraties begon, wetende dat de auto niet geweldig was', zegt Herbert bij Total-Motorsport. 'Ik denk niet dat hij de juiste mentale benadering had, wat je kan verwachten van een zevenvoudig wereldkampioen wiens achtste wereldtitel hem ontnomen werd.'

'Maar nu heeft hij de kans om zich te herstellen en om zich mentaal en fysiek voor te bereiden voor dit seizoen', vervolgt Herbert. Daarin moet Hamilton het opnieuw gaan opnemen tegen Russell, die nog beter geïntegreerd zal zijn in het team. Dat is volgens de voormalig coureur misschien wel goed voor Hamilton. 'Het kan voor een coureur een zeer positieve zaak zijn om te weten dat je teamgenoot sterk zal zijn. Je weet dat je gelijk een hoog niveau moet aantikken. Lewis heeft dat in het verleden gedaan, maar hij komt nu aan het einde van zijn carrière.'

Herbert: 'Dat is uiteindelijk wat we willen zien'

Hamilton gaat alweer zijn zeventiende seizoen in de koningsklasse rijden. De 38-jarige lijkt echter nog niet aan stoppen te denken en zal dit jaar waarschijnlijk nog zijn contract verlengen. 'Er zal ooit een wisseling van de wacht zijn. Zal dat dit jaar zijn? Dat zou me verbazen. Maar ik denk dat het een spannende strijd gaat worden met George, die erg hongerig is om de teugels van Lewis over te nemen. Lewis zal het ook niet gemakkelijk opgeven. Dat is uiteindelijk wat we willen zien', aldus Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws