Intensieve testdagen achter de rug voor Ferrari: 'Interessant waar de teams zullen staan' Formule 1
Formule 1

Intensieve testdagen achter de rug voor Ferrari: 'Interessant waar de teams zullen staan'

Intensieve testdagen achter de rug voor Ferrari: 'Interessant waar de teams zullen staan'

Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben drie intensieve testdagen in Bahrein achter de rug. Het Ferrari-duo is nu vooral nieuwsgierig waar de teams gaan staan ten opzichte van hun grootste concurrenten. De Scuderia kende geen vlekkeloze wintertest, maar ze lijkt wel vertrouwen te hebben in de start van het seizoen. In de afgelopen drie dagen heeft ze voldoende data kunnen verzamelen om een positieve kijk op de eerste Grand Prix te hebben.

Op de laatste dag van de wintertest legden Leclerc en Sainz in totaal 143 ronden of 774 kilometer af, wat de totale afstand die het team deze week aflegde op 417 ronden, 2.257 kilometer, brengt. De SF-23 zal daarom het eerste Grand Prix-weekend van het seizoen aanvangen met al meer dan zeven raceafstanden op zak. 'We hebben drie zeer intensieve testdagen achter de rug. De eerste dag stond in het teken van het uitvoeren van grote scans en proberen te begrijpen hoe goed onze gegevens overeenkomen met wat we in de fabriek hadden voorspeld', vat Leclerc samen in een persbericht van Ferrari.

'Wat we hebben geleerd, is dat er een vrij goede correlatie is. We hebben deze week veel aandacht besteed aan het afstelwerk en hebben een aantal goede stappen voorwaarts gemaakt', gaat de Ferrari-coureur verder. Zoals Leclerc eerder al aangaf, kon hij verschillende rijstijlen proberen om te zien wat er past bij de auto, al heeft hij nog niet zijn sweet spot gevonden. 'Volgende week zijn we terug voor de openingsrace van het seizoen en het zal interessant zijn om te zien waar alle teams staan ten opzichte van hun naaste concurrenten', aldus de Monegask.

Sainz kijkt ernaar uit om te gaan racen

Ook Sainz is positief ingestemd voor de eerste race van het seizoen, die overigens op dezelfde baan als tijdens de wintertest zal worden verreden. 'We hebben de test zonder problemen voltooid en het volledige schema voltooid dat we voor deze drie dagen hadden', blikt de Spanjaard terug. 'Op zaterdag hebben we ons gericht op zowel korte als lange runs om de beoordeling van enkele van de parameters die we wilden testen af te ronden. Nu gaan we ons richten op het analyseren van de data, om zo goed mogelijk voorbereid bij de eerste Grand Prix van het jaar te komen. Ik kijk ernaar uit om hier volgende week te racen', sluit de Madrileen af.

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws