Horner: 'Mercedes gaat naar de gallemiezen als Hamilton met pensioen gaat' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Mercedes gaat naar de gallemiezen als Hamilton met pensioen gaat'

Horner: 'Mercedes gaat naar de gallemiezen als Hamilton met pensioen gaat'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat er niks over blijft van Mercedes als Lewis Hamilton met pensioen gaat. Mercedes-teambaas Toto Wolff en Horner hadden eerder in Drive To Survive al een verhitte discussie over porpoising en daar gooit de Brit nog een schepje boven op. De 49-jarige denkt dat Mercedes geen opties heeft als Hamilton besluit de koningsklasse te verlaten.

Het verhaal klinkt ondertussen zeer bekend in de oren. De relatie tussen Horner en Wolff is gedurende het 2021-seizoen flink bekoeld. De titelstrijd tussen Hamilton en Max Verstappen vereiste veel van beide renstallen, waaronder de semi-goede relatie en sfeer tussen Red Bull en Mercedes in de paddock. De problemen met porpoising waren in 2022 een veelbesproken onderwerp onder de teambazen. Wolff vond het een probleem dat zeer gevaarlijk was, en Horner antwoordde daarop dat Mercedes 'dan verdomme maar eens de auto aan moest passen'.

Horner was echter nog niet klaar met zijn commentaar. De Brit denkt namelijk dat Mercedes niks meer is als Hamilton de Formule 1 verlaat. 'Als hij (Hamilton, red.) met pensioen zou gaan, wie zouden ze dan in vredesnaam nemen? Mercedes gaat naar de gallemiezen als hij besluit met pensioen te gaan', stelt Horner in seizoen vijf van de Netflix-serie Drive to Survive. 'Wat zijn Toto's (Wolff, red.) opties als Lewis (Hamilton, red.) met pensioen gaat? Dat maakt hen heel kwetsbaar', zegt de Red Bull-teambaas.

'Mercedes maakte er een puinhoop van'

Terwijl het team van Horner naar een tweede titel van Max Verstappen en de constructeurstitel raasde, de eerste sinds het 2013-seizoen, gingen de problemen van Mercedes door. 'Je kon zien dat elk team vooruitgang boekte', zegt Horner. 'Maar Mercedes maakte er een puinhoop van', gaat de Brit verder. 'Het is een ander landschap voor Toto, dat hij niet gewend is sinds hij in de Formule 1 kwam. Plotseling kreeg hij te maken met achterstand. Laten we niet vergeten dat Mercedes de oppositie vernietigde. Iedereen vernietigde', zegt de 49-jarige. 'Maar eindelijk zag je problemen. Daar geniet iedereen wel van', knipoogt Horner.

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws