Is Aston Martin terug naar zijn oude vorm? 'Intern gaat het goed' Formule 1
Formule 1

Is Aston Martin terug naar zijn oude vorm? 'Intern gaat het goed'

Is Aston Martin terug naar zijn oude vorm? 'Intern gaat het goed'

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, is enorm trots op de prestaties van Aston Martin afgelopen weekend in Brazilië. Het team behaalde op het circuit van Interlagos een uitstekend resultaat, met zelfs een podiumplaats voor Fernando Alonso. Lance Stroll, de teamgenoot van Alonso, eindigde op de vijfde plaats. Het lijkt erop dat Aston Martin dit weekend weer helemaal in vorm was.

Het was een spannende wedstrijd voor Aston Martin, waarin Alonso tot op het laatste moment streed met Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez voor een podiumplaats. 'Het was zenuwslopend', vertelt Krack tegen Speedweek. 'We hadden een relatief goed tempo en wisten dat het heel goed voor ons zou kunnen zijn als we in de open lucht zouden rijden. We wisten alleen niet hoe goed', voegt de teambaas daaraan toe.

Aston Martin deed het aan het begin van het seizoen 2023 verrassend goed en behaalde meerdere podiumplaatsen samen met Alonso. De laatste keer dat Alonso op het podium stond was in Zandvoort. Dit weekend leek het team weer terug te zijn op hun oude niveau. 'Allereerst ben ik enorm blij voor het team. We hebben een moeilijke tijd doorgemaakt, maar intern gaat het goed', legt Krack uit.

Trots op het team

De teambaas is tevreden met hoe het team de afgelopen races heeft volgehouden, ondanks de tegenvallende resultaten. 'We zijn bij elkaar gebleven, en dat zie je aan de vreugde. Zo'n triple-header is zwaar, vooral als de resultaten uitblijven. Het is niet gemakkelijk, iedereen staat onder enorme druk', aldus Krack.

Voor nu wil Krack zich richten op volgend seizoen en de nieuwe bolide waaraan het team werkt. Daarom zal het team geen grote updates meer meebrengen naar de laatste twee races van het seizoen. 'Het belangrijkste is nu om een paar zaken te testen. Grote updates zijn er niet meer, dat kunnen wij ons niet meer veroorloven', licht de teambaas toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws