Pérez bekritiseerd: 'Je zag het verschil tussen een wereldkampioen en iemand die dat nooit wordt' Formule 1
Formule 1

Pérez bekritiseerd: 'Je zag het verschil tussen een wereldkampioen en iemand die dat nooit wordt'

Pérez bekritiseerd: 'Je zag het verschil tussen een wereldkampioen en iemand die dat nooit wordt'

Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers hebben met open mond zitten kijken naar het gevecht tussen Fernando Alonso en Sergio Pérez. De analisten van de NOS zijn vooral onder de indruk van de verdediging en aanval van de coureur van Aston Martin, die de strijd om de derde plek uiteindelijk wist te winnen. Pérez, die met zijn Red Bull Racing-bolide eindelijk weer een podium kon ruiken, had het slimmer aan moeten pakken in de ogen van Lammers en Bleekemolen.

De Grand Prix van São Paulo werd gekenmerkt door het gevecht tussen Pérez en Alonso. De coureur van Red Bull heeft vele ronden achter Alonso vastgezeten en kon in de zeventigste ronde voor het eerst echt zijn actie doorzetten in de eerste bocht. Alonso kreeg nog wel DRS richting bocht 4 van het Autódromo José Carlos Pace, maar de rechtelijnsnelheid van de RB19 en de verdedigende actie van Pérez was voldoende om de Spanjaard te temmen.

Gezien de race pace van de Red Bull leek het gevecht na de inhaalactie van Pérez voorbij te zijn. Daarmee glipte het eerste podium sinds de Grand Prix van Nederland door de vingers van Alonso. Toch vocht hij zich in de laatste ronde terug. 'Dit is natuurlijk wat je wilt zien', zegt Bleekemolen bij de NOS. 'Je denkt eigenlijk dat het gevecht voorbij is, want Pérez gaat hem voorbij en dan ligt hij er nog een hele ronde ervoor. Dan mag het eigenlijk niet gebeuren dat hij weer ingehaald wordt.'

Lammers: 'Pérez moest erop en erover'

Lammers denkt dat Pérez simpelweg te veel van zijn auto heeft gevraagd in de ronden achter Alonso. De Aston Martin-coureur was daarnaast een stuk slimmer in de ogen van de oud-coureur. 'Als je in die DRS kan komen, is het wel zaak dat je erop en erover gaat. Als je het één of twee keer probeert en het lukt niet, dan geef je diegene voor je alle reden om te denken dat het daarna ook niet gaat lukken. Hij had het meteen moeten doen. Je zag het verschil tussen een wereldkampioen en iemand die nooit wereldkampioen zal worden.'

Bleekemolen sluit zich aan bij de mening van Lammers. 'Alonso is van een ander niveau. Hij gaf zelf toe over het moment dat hij werd ingehaald: dit wordt hem niet meer vandaag. In één keer maakte Pérez een foutje en gaat hij weer aan. Dan kan hij dat stapje extra zetten', aldus Bleekemolen. Het werd nog wel spannend richting de finishlijn. Pérez kon immers gebruikmaken van DRS en kwam aan de staat van Alonso. Uiteindelijk was het gat bij de finish slechts 53 duizendsten van een seconde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws