Is Ferrari klaar met ontwikkelen voor het 2020-seizoen? Formule 1
Formule 1

Is Ferrari klaar met ontwikkelen voor het 2020-seizoen?

Is Ferrari klaar met ontwikkelen voor het 2020-seizoen?

Met een succesvol raceweekend in Turkije lijkt het alsof de ontwikkelingsslag van Ferrari sinds Sochi haar vruchten heeft afgeworpen. Het kan echter zo zijn dat op aerodynamisch niveau de renstal uit Maranello haar reeks aan upgrades nu afgesloten heeft. Het meest waarschijnlijke scenario is dat Ferrari zich niet alleen al aan het bezighouden is met 2021, maar vooral met 2022.

Volgens Motorsportweek zagen we de meest recente aanpassingen aan de SF1000 in Portimão. Op Imola en Istanbul Park kwam de Italiaanse renstal dus niet met significante aanpassingen aan haar bolide. In Portimão werd met name de achterkant van de bolide onder de loep genomen met enkele micro-aerodynamische aanpassingen en een nieuwe vloer.

De nieuwe diffuser die gepaard ging met deze aanpassingen werd ook meegenomen naar Istanboel, een bevestiging dat men met het aangepaste onderdeel verder wil. Maar aan die diffuser zijn sinds Portimão geen veranderingen meer gedaan. Het zou dus kunnen dat Ferrari genoegen neemt met het huidige ontwikkelingsniveau en de rest van de 2020-seizoen laat varen.

Ook in 2021 wordt verwacht dat het gros van de wijzigingen bij de Ferrari-bolide voor 2021 aan de achterkant te vinden zullen zijn, zoals deze de afgelopen weken zich ook voornamelijk aan de achterkant bevonden. Hieronder vallen de structuur van de diffuser, de details rondom de ophanging en de versnellingsbak. Daar zal Ferrari haar tokens dan ook op inzetten, naar kennis van het Britse medium.

Ferrari verwaarloost de voorkant van de bolide echter niet. In Portimão was er gesleuteld aan de voorvleugel. Deze aangepaste specificatie, die optimaal gebruik probeert te maken van het Y250-coördinaat (een aerodynamische sweet spot die boven de twee vleugels van de voorvleugel zit als je de bolide van voor zou bekijken, red.) is een volgende stap van Ferrari in de zoektocht naar de perfecte combinatie tussen snelheid op het rechte stuk en downforce.

Is Ferrari klaar met ontwikkelen?

Of Ferrari de rest van het jaar nog met aanpassingen gaat komen, moet nog maar blijken. Reglementair gezien zou het logisch zijn wanneer de teams de komende weken al onderdelen introduceren waarmee ze in 2021 aan de haal willen gaan om voorafgaand aan het 2021-seizoen zo veel mogelijk data te verzamelen over wat ze volgend jaar te wachten staat. Het feit dat ze in Turkije geen vernieuwingen meenamen doet echter vermoeden dat Ferrari deze strategie verwerpt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws