Italiaanse media vestigen hoop op Russell: 'Maar de blauwe kannibaal ligt op de loer' Formule 1
Formule 1

Italiaanse media vestigen hoop op Russell: 'Maar de blauwe kannibaal ligt op de loer'

Italiaanse media vestigen hoop op Russell: 'Maar de blauwe kannibaal ligt op de loer'

De Italiaanse kranten keken vol verbazing toe hoe Ferrari niet doorging naar Q3 tijdens de kwalificatie in Canada. Niet één van de Ferrari-coureurs pakte de poleposition, maar George Russell in zijn W15. Max Verstappen reed precies dezelfde tijd als de Brit, maar zal als tweede de race aanvangen. Volgens de Italianen zit de race vol met valkuilen en is de strijd absoluut nog niet gestreden. De 'blauwe kannibaal', zoals ze Verstappen noemen, ligt op de loer.

De zaterdag in Montreal was ongetwijfeld een schok voor Italië, Monaco en Spanje. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz hadden problemen met de banden en het lukte hen niet om in het juiste venster te komen met de auto. Ferrari zal de race aanvangen buiten de top tien, op P11 en P12. Het was een apart beeld, aangezien de Italiaanse renstal altijd goed is in kwalificeren en in Monaco nog op poleposition stond. 'De Ferrari-coureurs moeten vanuit het middenveld een waanzinnige inhaalrace rijden om het podium te bereiken', begint La Gazzetta dello Sport.

'Terwijl Verstappen de Red Bull, die moeite heeft met het rijden over de kerbs, onder controle moet houden. Zal de kannibaal ook de droom van Russell kunnen vernietigen?' vraagt de Italiaanse krant zich af. 'De trailer van een sombere Ferrari-drama was al op de baan te zien tijdens de vrije training op zaterdagochtend. Vervolgens werden in de kwalificatie alle sets banden gebruikt zonder het gewenste resultaat te behalen, en het was een bevestiging van een slecht voorgevoel: beide Ferrari's vielen uit in Q2. Iets dat al sinds Spa 2021 niet meer was gebeurd. Een erg slechte manier om wakker te worden na de mooie dromen van Monaco.'

'Russell moet het opnemen tegen de wereldkampioen'

Ook Corriere dello Sport is teleurgesteld in de Italiaanse renstal. 'Van opwinding naar teleurstelling, van vreugde naar een verschrikkelijk debacle, twee weken na de prachtige overwinning in Monte Carlo', schrijft de Italiaanse krant. 'Zelfs Leclerc snapte niet waarom ze zo langzaam waren. Verrassend genoeg staat Russell vooraan. Het contrast met de desastreuze zaterdag van Ferrari werd gevormd door Mercedes, dat onder de instabiele hemel van Montreal nieuw leven in werd geblazen door Russell. Hij behaalde een zenuwslopende poleposition, die dromen en hopen op een zege legitimeert.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen redbullracing canada zaterdag 2024 george russell
Verstappen en Russell blonken uit tijdens de kwalificatie in Canada. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Verstappen reed precies dezelfde tijd, maar aangezien Russell de ronde eerder had geklokt, ging de pole naar Russell. 'Hij moet het opnemen tegen de wereldkampioen. Max was niet zo briljant als normaal, maar had wel het vermogen om de tijd van Russell tot op de duizendste seconde te evenaren.' Achter zich zal Russell ook Norris en Piastri hebben, die de tweede startrij compleet maken. Met drie DRS-zones en mogelijk wat regen, moet hij dus absoluut in zijn spiegels kijken om zowel Red Bull als McLaren achter zich te houden.

'Verlenging van Pérez wekt alleen maar meer twijfels'

'Het was de slechtste kwalificatie van het seizoen voor Ferrari op een theoretisch gunstig circuit', schrijft Corriere della Sera. 'Er moet onderzoek gedaan worden naar het gebrek aan prestaties en ook naar de strategische keuzes van de pitmuur. Het was een harde klap, vooral voor de Monegask, die net weer zege kon vieren na bijna twee jaar. Uitgeschakeld door Lance Stroll... George zette vervolgens de snelste tijd neer, maar de blauwe kannibaal loert vanaf de eerste startrij. En vanaf de tweede startij belooft het McLaren-duo vuurwerk.'

Op hulp van teamgenoot Sergio Pérez hoeft Verstappen in de strijd om de zege in ieder geval niet te rekenen. De Mexicaan kwalificeerde slechts op de achttiende plek. 'Weer uitgeschakeld in de eerste sessie van de kwalificatie, ondanks zijn tweejarige verlenging. De verlenging van zijn contract wekt alleen maar meer twijfels. Red Bull racet met slechts één coureur. De ramp kan grote gevolgen hebben in de strijd om de constructeurstitel', sluit Corriere della Sera af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws