Klien: 'Op pure snelheid neemt Verstappen Pérez in de tang' Formule 1
Formule 1

Klien: 'Op pure snelheid neemt Verstappen Pérez in de tang'

Klien: 'Op pure snelheid neemt Verstappen Pérez in de tang'

Max Verstappen staat volgens Christian Klien op poleposition voor de zege in de aankomende Grand Prix van Azerbeidzjan. In 2021 was het de Nederlander die overtuigend aan kop lag in Baku, om enkel vanwege een lekke band de eerste plek uit handen te moeten geven. Met een foutgevoelig Ferrari en Sergio Pérez die het op snelheid van zijn teamgenoot niet wint, is er dus maar één logische winnaar dit weekend.

'Verstappen was vorig jaar duidelijk de snelste man, maar verloor de wedstrijd vanwege een klapband', herinnert de ServusTV-analist zich. Klien kwam in de beginjaren van Red Bull Racing voor het Oostenrijkse team uit, maar kwam niet verder dan enkele degelijke puntenfinishes, met een vijfde plek in China als kroon op zijn weinig indrukwekkende Formule 1-carrière.

Ferrari maakt fouten

Van Ferrari hoeft Verstappen dit weekend niet per se last te hebben, vervolgt Klien: 'De spin in Imola, het technische mankement in Barcelona en de strategie in Monte Carlo: het zijn allemaal fouten die niet gemaakt mogen worden in zo'n spannende titelstrijd.' Ferrari is in 2022 foutgevoelig, terwijl ook Charles Leclerc en Carlos Sainz hierin niet onschuldig zijn. Maken ze in Baku wederom zo'n fout dan staat niets een zege van de Nederlander in de weg.

'Leclerc was duidelijk de snelste coureur in Spanje en Monaco. Qua strategie en bandenwerk heeft Red Bull ze echter afgetroefd', analyseert de Oostenrijker. In die Grands Prix had de Italiaanse renstal toe moeten slaan, want nu komt er een deel van de kalender aan waarin Red Bull in principe sneller moet zijn: 'Met Baku en Montreal komen er nu twee hogesnelheidscircuits aan waarop ik Red Bull de sterkere partij acht.'

Verstappen legt het af tegen Pérez

In Monaco moest Verstappen voor het eerst in iets meer dan een jaar zijn meerdere erkennen in teamgenoot Pérez. Hij laat zich echter niet nog eens de kaas van het brood eten, benadrukt Klien: 'Verstappen miste misschien dat extra beetje vertrouwen in het materiaal. Dit lijkt me een afstellingsverhaal dat met de ontwikkeling van de bolide wel weggewerkt kan worden. Op pure snelheid neemt hij de Mexicaan in de tang.'

Verstappen grote favoriet voor zege in Azerbeidzjan | Ruim 2x je inzet terug bij een Nederlandse zege

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws