Twijfel bij Red Bull over aanpassingsproblemen Verstappen: 'Hij heeft nog nooit zo goed gereden' Formule 1
Formule 1

Twijfel bij Red Bull over aanpassingsproblemen Verstappen: 'Hij heeft nog nooit zo goed gereden'

Twijfel bij Red Bull over aanpassingsproblemen Verstappen: 'Hij heeft nog nooit zo goed gereden'

Red Bull-hoofdingenieur Paul Monaghan heeft toegelicht waarom Sergio Pérez zich dit jaar als een vis in het water voelt in de Red Bull RB18. Waar Max Verstappen in het afgelopen reglementaire tijdperk uitstekend met de bolide om wist te gaan, lijkt de huidige generatie auto's de Mexicaan juist wat beter te liggen. Dat heeft ook te maken met het feit dat Verstappen in het vorige reglementaire tijdperk jaren aan zijn auto had gesleuteld samen met het team, geeft de topman aan.

'Checo rijdt dit jaar buitengewoon goed en hoewel hij in een auto zit waar hij zich niet altijd comfortabel in voelt, kan hij er wel goed mee omgaan. Die voorkeuren en knelpunten zijn een typisch voorbeeld van de ups en downs die je tussen twee teamgenoten ziet', aldus Monaghan, die probeert de feedback van allebei de coureurs mee te nemen in het ontwikkelingsproces van de auto.

Dit gebeurde in het verleden uiteraard ook al, maar destijds kwam Pérez er maar in beperkte mate in. Monaghan legt uit waarom: 'Men mag niet vergeten dat we bij de vorige auto het einde van een reglementair tijdperk naderde waarin Verstappen samen met ons de auto ontwikkeld had.' Door jarenlang de Red Bull op hem af te stellen ontwikkelde hij een machine die zijn rijstijl perfect lag.

'Toen stapte Pérez in, en we hadden ons geen betere teamgenoot voor Verstappen kunnen wensen, toch?', vraagt de Red Bull-man zich hardop af bij Formel1. Pérez liep in het 2021-seizoen in materiaal dat hem niet helemaal lag elk weekend achter de feiten aan. Soms was het gat kleiner, maar over het algemeen kon hij aan zijn teamgenoot niet tippen, en lang niet altijd wist hij de Mercedessen uit te dagen.

Verstappen moeite met de RB18?

Verstappen lijkt dit jaar veel meer moeite te hebben met wennen aan de nieuwe auto dan zijn teamgenoot. Monaghan: 'Ik wil niet zeggen dat het een opvallend moeilijke of makkelijke auto is. Momenteel komt Pérez in de auto zeer goed uit de verf en kan hij er goed mee omgaan. Of de een zich beter voelt dan de ander, dat weet ik niet', stelt hij met twijfel.

'Ik denk dat Verstappen nog nooit zo goed heeft gereden. Eens kijken hoe ze het een heel jaar doen', concludeert hij. De Engelsman blijft dus onder de indruk van wat zijn Nederlandse coureur tot op heden heeft laten zien dit jaar. Het gat tussen de twee rijders is slechts vijftien punten, maar wel mag daarbij gezegd worden dat Verstappen een DNF meer heeft dan zijn collega.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws