Verstappen bevestigt dat er nóg meer in het vat zit: 'Het is een work in progress' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen bevestigt dat er nóg meer in het vat zit: 'Het is een work in progress'

Verstappen bevestigt dat er nóg meer in het vat zit: 'Het is een work in progress'

Max Verstappen laat weten dat er nog voldoende ruimte is voor Red Bull Racing om te verbeteren gedurende het 2023-seizoen. Tijdens het voorgaande seizoen moest de RB18 vooral op dieet, wat een groot gedeelte van het ontwikkelingspad in beslag nam. De RB19 zit nu op het minimum gewicht en moet verbeteringen dus uit andere doorontwikkelingen halen. Dat lijkt een opgave, maar Verstappen is er zeker van dat het gaat lukken.

De Nederlander verliet de testdagen in Bahrein met een goed gevoel. De RB19 deed wat hij wilde en het team kon al vroeg beginnen met het finetunen van de bolide. De tweevoudig wereldkampioen gaf aan dat de 2023-bolide verbeterd is ten opzichte van de RB18. De RB18 was in 2022 ongenaakbaar, dus de uitspraak van de Limburger is veelbelovend betreffende het nieuwe seizoen. 'De auto van dit jaar is voortgebouwd op die van vorig jaar', vertelt Verstappen aan Motorsport.com. 'Maar er zijn nog best wel wat dingen veranderd', gaat hij verder. Daarmee duidt hij op een lichter chassis, de sidepods met een grotere insnijding, en de nieuwe vloer.

In het voorgaande seizoen was het gewicht van de bolide een aspect dat het team afremde, maar daar is dit jaar geen sprake van. De RB19 moet dan andere upgrades krijgen om er snellere rondetijden uit te halen. Dat betekent wel dat er dingen in de windtunnel bekeken worden, en de tijd daarvoor is voor de Oostenrijkse renstal beperkt. Hoe dan ook denkt Verstappen niet dat het een probleem gaat worden. 'Ik denk niet dat het lastiger wordt betreffende doorontwikkelingen', stelt de Nederlander. 'We zijn al veel dingen daar buitenom aan het doen. Ik denk dat we heel best weten waar we aan moeten werken. Er zitten dingen in de pijplijn, het is een work in progress.'

RB19 niet op Verstappen afgesteld: 'Ik pas me aan aan wat ik krijg'

Tijdens de wintertestdagen werd gesuggereerd dat de auto van 2023 weinig onderstuur heeft, met een sterke voorkant. Dat sluit aan bij de rijstijl van de tweevoudig wereldkampioen. Verstappen denkt echter niet dat de auto naar zijn rijstijl is afgesteld. 'De Red Bull-bolides worden niet per definitie voor mijn rijstijl gemaakt. Ik pas me aan aan wat ik krijg', vertelt de Limburger. 'Als mensen me vragen naar mijn rijstijl, dan zou ik daar geen antwoord op kunnen geven', vervolgt Verstappen. 'Ieder jaar moet je je aanpassen aan de auto, ieder weekend aan het circuit. De Red Bull-auto's zijn vaak sterk aan de voorkant, maar een auto met onderstuur die snel is, heb ik nog nooit meegemaakt.'

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws