Kravitz: 'Verstappen moet dit jaar gevreesd worden' Formule 1
Formule 1

Kravitz: 'Verstappen moet dit jaar gevreesd worden'

Kravitz: 'Verstappen moet dit jaar gevreesd worden'

Ted Kravitz, David Croft en Karun Chandhok verwachten veel van Red Bull Racing in 2021. Het Sky Sports F1-trio maakt na afloop van de testdagen in Bahrein de balans op en komt tot de conclusie dat Mercedes eindelijk eens een serieuze mate van concurrentie kan gaan krijgen in 2021. De filosofie die de Oostenrijkse renstal jarenlang aangehouden heeft, kan met de gewijzigde technische reglementen haar vruchten afwerpen.

'Voor het eerst sinds 2013 gaan we naar de eerste Grand Prix met Red Bull als een realistische uitdager voor de overwinning', stelt Chandhok, die van mening is dat het optimisme in de Red Bull-garage niet geheel onterecht is. Lachende gezichten waren te zien bij de coureurs en het topmanagement van het team uit Milton Keynes. Waar men vorig jaar nog balansproblemen ervoer bij de RB16, zijn deze bij de evolutie van de bolide niet te merken.

Dat Red Bull zo goed voor de dag kwam afgelopen weekend is volgens medeanalist Kravitz deels te danken aan het feit dat ze met een hoge hellingshoek rijden. Dit is een filosofie die het team van Max Verstappen al jaren aanhoudt en die doorgaans de neerwaartse druk van de bolide ten goede komt. 'Het ziet er naar uit dat Max Verstappen en Red Bull gevreesd moeten worden dit jaar. De hoge hellingshoek (ook wel rake, red.) waarmee de Red Bull en de AlphaTauri rijden lijkt de nieuwe reglementswijzigingen goed te liggen', stelt de Brit.

Croft: 'Laten we niet te hard van stapel lopen'

De twee Britse Formule 1-kenners worden in de video van Sky Sports bijgestaan door commentator Croft. 'Kan Red Bull voor het eerst in jaren een vliegende start maken met een auto die races kan winnen, dan zijn ze zeker sterke favorieten voor de titel', meldt hij overtuigd. 'Maar laten we niet te hard van stapel lopen, Mercedes heeft een enorm team dat nu naar die auto aan het kijken is', voegt hij daaraan toe. Mercedes zal zich niet neerleggen bij de ondermaatse prestatie.

'Vaak startten ze van achter Mercedes en moesten ze zichzelf naar de top werken. Ze hebben nog nooit een jaar gehad waarin ze vanaf het begin af aan al mee konden doen. Het gaat interessant worden om te zien hoe ze presteren in die rol', concludeert Chandhok. 28 maart, over een kleine twee weken, wordt de eerste Grand Prix van 2021 al verreden. Dan zal duidelijk worden hoe de krachtsverhoudingen liggen dit jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws