Schumacher is klaar voor nieuwe Formule 1-seizoen ondanks weinig testtijd Formule 1
Formule 1

Schumacher is klaar voor nieuwe Formule 1-seizoen ondanks weinig testtijd

Schumacher is klaar voor nieuwe Formule 1-seizoen ondanks weinig testtijd

Als het nieuwe Formule 1-seizoen morgen zouden beginnen, dan zou Mick Schumacher er klaar voor zijn. Dat vertelt de Duitser tegenover RaceFans. Ondanks het feit dat hij maar weinig testtijd heeft gehad, denkt Schumacher dat zijn voorbereiding goed genoeg is om goed voor de dag te komen in zijn eerste jaar in de sport.

De debutant, die vorig jaar nog kampioen werd in zijn tweede seizoen in de Formule 2, heeft de minste testtijd gehad van alle drie de debutanten in de Formule 1, namelijk Yuki Tsunoda en teamgenoot Nikita Mazepin. Dat kwam mede door het feit dat de 21-jarige op vrijdag 12 maart, de eerste testdag van drie in Bahrein, versnellingsbakproblemen kreeg.

'Ik zou veel liever elke dag willen rijden, maar ik voel me comfortabel'

Desondanks voelt Schumacher zich klaar voor het nieuwe seizoen: 'Als we morgen zouden beginnen, dan zou ik het prima vinden. Uiteraard waren drie testdagen niet heel veel, ik zou ook veel liever elke dag wel kunnen rijden, want dat is nou eenmaal waarvan ik hou, maar ik voel me best comfortabel en ik denk dat ik klaar ben om van start te gaan in de Formule 1.'

De wintertests in het prinsdom in het Midden-Oosten was niet de eerste keer dat Schumacher mocht proeven aan een Formule 1-auto. Zo mocht hij in januari al testen voor Ferrari op het testcircuit van Fiorano. Daarnaast mocht hij al eerder tijdens de young driver test in Abu Dhabi vorig jaar al plaatsnemen in de Haas VF20, die erg lijkt op de nieuwe VF21: 'De auto voelt beter dan gedacht, moet ik toegeven. Het was echt leuk om te mogen rijden en ik zal zeker niet snel verveeld raken van dit gevoel', besluit Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws