Leclerc over verschillen tussen echte en digitale wereld: 'Die kloof is echt gedicht' Formule 1
Formule 1

Leclerc over verschillen tussen echte en digitale wereld: 'Die kloof is echt gedicht'

Leclerc over verschillen tussen echte en digitale wereld: 'Die kloof is echt gedicht'

Charles Leclerc benadert simraces net als races uit het echte leven, zo vertelt hij in gesprek met La Gazzetta dello Sport. De Monegask is een bekend liefhebber van het digitaal racen en pakt het mentaal dan ook hetzelfde aan als een echte Formule 1-race. Ook vertelt Leclerc over de opmars van het simracen, de toekomst ervan en of hij ooit een simracer in de Formule 1 terecht ziet komen.

Het eerste deel van 2020 was voor iedere racefanaat enorm lastig. Wegens de coronacrisis werden alle evenementen afgelast en moest iedereen thuiszitten en wachten totdat er weer geracet zou kunnen worden. Leclerc stond in ieder geval niet stil en besloot zijn simrace-carrière op te pakken. Zo deed de Ferrari-coureur mee een de virtuele Grands Prix van de Formule 1 tijdens de coronapauze, net als heel veel andere coureurs, en deed hij ook mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans.

Zo is Leclerc dan ook maar wat blij dat simracen inmiddels zo groot is geworden: 'Vergeleken met nog maar tien jaar geleden zijn de verschillen tussen de echte wereld en de digitale wereld niet meer zo heel groot. Stuurtjes en pedalen kunnen nu heel realistisch worden nagebootst en je hebt nu ook hele grote schermen en geweldige simulatiesoftware die we kunnen gebruiken. Die technische kloof is echt gedicht de afgelopen jaren.'

Leclerc pakt echte en digitale races hetzelfde aan

Bij zichzelf ziet Leclerc nog wel enkele verschillen, al zijn er ook wel degelijk overeenkomsten: 'Qua rijtechniek zijn er nog wel verschillen, want je zitpositie en opstelling van je stuur een pedalen is heel anders. Dat is nog vrij lastig na te bootsen vergeleken met de Formule 1. Als je dan kijkt naar het mentale aspect, dan is er wel één ding duidelijk voor mij: Ik ga in de echte en digitale wereld altijd een race in met de bedoeling om te winnen. Ook bereid je je voor op een race van tevoren om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. Toch voel je wel dat de druk minder is, want er is geen risico op een ongeluk waardoor je eventueel gewond raakt.'

Terugkomend op de gedichte kloof tussen de echte en digitale wereld, denkt Leclerc dat we in de toekomst vaker simracers in de echte wereld zullen terugzien: 'Je moet voor beiden heel hard werken en getalenteerd zijn om er iets van te kunnen maken. Of ik ooit een simracer in de Formule 1 zie komen? Als het talent, de vaardigheden en de toewijding er zijn, waarom dan niet?', besluit Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws